Sulland til Györ

Lite spilletid i Larvik gjør at Norges beste langskytter er tapt for Champions League-finalisten.

Linn Jørum Sulland skal være på vei til Györ. Her er hun i aksjon under VM i Serbia i 2013.

Linn Jørum Suland blir lagvenninne med Heidi Løke og Kari Aalvik Grimsbø i Györ neste sesong. Det vil bli kunngjort på en pressekonferanse i Ungarn mandag.

Sulland meldte i Aftenposten allerede før helgens Final4 i Champions League at hun vurderte å dra fra Larvik. Årsaken er at Sulland satser på en plass i OL-troppen neste år, og den muligheten anså hun for å bli svekket hvis hun skulle bli i Larvik og få like lite spilletid som hun har hatt denne sesongen.

Etter det Aftenposten erfarer var avtalen med Györ klar før Final4, men formalitetr som undertegning av kontrakt og tidspunkt for ofentliggjøring gjensto.

Györ får storlag

Etter å ha misset Final4 denne sesongen — blant annet på grunn av mange skader - satser ungarerne på å komme sterk tilbake neste sesong. Flere nye spillere er på vei inn, blant dem den nederlanske playmakeren Nycke Groot. På den annen side forlater Katrine Lunde ungarerne og prøver seg i russisk håndball neste sesong.

Sulland er en av de best lønnede spillerne i Larvik, men det er ikke penger som trekker Oslo-jenta til Ungarn. Det er ønsket om å få en mer sentral rolle og være en bærebjelke i laget - ikke en spiller som kommer inn når kampene er avgjort. I LHK har Nora Mørk fått mesteparten av spiletiden på høyrebacken.

Sulland har 161 landskamper og var den som reddet Norges OL-gull i London 2012 da hun scoret ti i finalen.I LHK har hun tatt seks seriegull, seks NM-gull og fem seire i sluttspillet. Den sjette kommer neste uke.

Selv ønsker hun foreløbig ikke å bekrefte overfgangen.