Sport

Trenermøtet mellom spillerlegendene endte i mareritt for en av dem

Glenn Solberg og Kristian Kjelling. Store spillere. Hvor store blir de som trenere?

Glenn Solberg (t.h) måtte frem med labben for å gratulere sin gamle landslagskompis Kristian Kjelling med seieren.
  • Arne Hole

St. Hallvard-Drammen 14–26

LIER: Onsdag kveld var trenerne større profiler enn lagene da håndballserien startet med Buskerud-derby. St. Hallvards Glenn Solberg mot Drammens Kristian Kjelling.

– Huff, 20 tekniske feil og 17 skuddbom, sa en oppgitt Glenn Solberg etter at hans eliteseriedebut som trener endte med at skuta gikk på alle de skjærene som er i Drammensfjorden. Men han fant fort litt å trøste seg med.

– Hadde vi gjort ti færre tekniske feil, ville de ikke ha scoret mer enn 16. Bakover i etablert har vi ikke noe problem. Men vi blir for feige og løper for mye sidelengs. Lokalderby og TV-kamp, kanskje det ble litt for mye for unggutta? antydet Solberg, som måtte si fra seg assistenttrenerjobben på landslaget da han bestemte seg for å ta St. Hallvard videre etter opprykket forrige sesong.

Les også

  1. Best i første kamp etter fødsel: - Islendinger er spesielle

  2. Sprudlet i sesongpremieren: - Hun kan bli toppscorer

Tålte tap mot Kjelling

Reistad Arena i Lier var fylt til siste plass (1020) til lokalderbyet mot DHK, som har rådet grunnen alene i Buskerud i flere tiår.

Det ble mer enn et lokalderby da det ble klart hvilke trenere som kom til å møte hverandre. Glenn Solberg ledet Drammen da laget tok Norges første E-cupseier i 1996 og var krumtappen i mange år.

Kristian Kjelling kom tilbake til Drammen i fjor for å styrke laget, men en kneskade gjorde at han i stedet havnet som trener. Slik gikk det til at gutta som spilte sammen på landslaget i perioden 2001 til 2008 nå leder hvert sitt Buskerud-lag.

– Det er verre å tape for DHK enn Kjelling, sa Glenn Solberg og smilte. Selv om han spilte for DHK i mange år, er han Reistad-gutt.

DHK sikter topp åtte

Kristian Kjelling var selvfølgelig strålende fornøyd med 12-målsseier i seriestarten.

— Lettere enn jeg hadde forestilt meg? Jeg hadde ikke forestilt meg noe, men det var en kamp med høy temperatur. Vi var gode på avtalene til St. Hallvard og stoppet dem godt.

— Tar de andre trenerne feil når de tipper dere på tredjesisteplass?

— Det bryr jeg meg ingen ting om. Vi gjør bare den jobben vi skal og prøver å oppfylle vår interne målsetning om en plass blant de åtte beste, sier Kjelling, som kunne roe nervene tidlig i annen omgang. Etter 8-13 ved pause, gikk alt i stå for hjemmelaget ti minutter ut i annen omgang. Etter 12-16 scoret St. Hallvard to mål de siste 20 minuttene!

Tippet langt ned

Hverken Drammen eller nyter særlig stor tillit blant de andre trenerne i eliteserien. De er tippet på tiende og ellevteplass. Det trenger ikke å være noe dårlig tips. DHk har mistet Kennie Boyesen og Rein Havang som sto for 145 mål i fjor. St. Hallvard er et nyopprykket lag som ikke har forsterket med et eneste innkjøp. St. Hallvard skal være for lokale spillere, har ledelsen bestemt. Edelt tenkt, men det blir ikke gull av det. Det blir kanskje ikke en tiendeplass engang, noe som gir kvalik – men heller nedrykk? Når du taper med 12 mål på hjemmebane mot laget som er tippet tredje sist, er det lang svømmetur til land. Lørdag kan det bli lånesveis i Arena Nadderud når seriefavoritt Haslum er motstander.

Men så har da også trener Solberg antydet at opprykket kom ett år for tidlig.

— Vi er forberedt på en tøff sesong for et ungt lag. Flere av gutta har ikke førerkort engang. Det er en sensasjon hvis vi holder oss. Men dette var ikke representativt for det vi kan, mente Solberg.

Trøsten for Lier-laget får være at etter første serierunde ligger de a poeng med Drammen. DHK starter sesongen med to minuspoeng etter forrige sesongs økonomiske rot.

Les mer om

  1. Håndball