Sport

Norge slet seg til drømmestart i EM: - Det var ikke pent

Nora Mørk var til tider ustoppelig i seieren over Romania.

Nora Mørk jublet etter norsk seier i EM-åpningen.
  • NTB

Norge - Romania 23–21 (13–11)

Nora Mørk gnistret for Norge i EM-starten og ga klubbtreneren i Györ en elendig mesterskapsdebut. Romania ble slått 23-21 mandag.

Hun banket inn seks mål før pause. Noen publikumsfest var det ikke. Bare cirka 1000 tilskuere var å finne i Helsingborg Arena.

– Det er alltid tøft med åpningskamper. Det var ikke pent, men det var fortjent at vi vant. Vi er godt fornøyd med to poeng slik det ble i dag, sier Mørk til TV 3.

– Vi har hatt stort fokus på EM en stund, og jeg har gledet meg mye til dette. Det var godt å få ut noe av det, sier Mørk.

Stine Bredal Oftedal slet med å komme seg skikkelig inn i kampen, men hadde to straffescoringer på tampen som ble viktige.

- Det er en skikkelig rotekamp, men vi står heldigvis bra nok bakover, sier Oftedal til TV 3.

Vi fulgte kampen:

Spennende oppgjør

Etter tap i åpningskampen både i fjorårets VM (Russland 25-26) og sommerens OL (Brasil 28-31), kom Norge seg på sporet fra første stund, men likevel ble det spennende mot slutten da Romania knappet stadig inn på Norges ledelse.

– Jeg kunne tenke meg vi var råere på rommene, noen ganger går vi for mye mot spillerne og inn i dem. De er svære, sier Thorir Hergeirsson til TV 3.

Keeper Kari Aalvik Grimsbø åpnet skrekkelig (én redning på de ti første rumenske skuddene), men så kom noen parader. Dermed stakk Norge unna fra 7-7 til 13-9.

Mørk blandet det utsøkte med det merkelige, men herjet ikke sjelden i angrep. Hun gjorde det rett foran nesa på sin klubbsjef i Györ, Ambros Martín. Spanjolen hadde perfekt utsikt fra benken og var bare noen få meter unna Mørks herjinger.

Camilla Herrem hadde to herlige kontringsmål da de norske jentene kuttet tauet Romania hang i i 1.-omgangen.

Nora Mørk spås en viktig rolle i Norges jakt på EM-gull. Mandag viste hun til tider hvorfor.

Ingen fare

Norges forsvar var aggressivt og tøft, et godt tegn for resten av mesterskapet. Mørk sto over en testkamp i forrige uke. Landslagsledelsen vil ikke ta noen sjanser med angrepets viktigste spiller. Hun sliter med beina.

– Nora har kroniske kneproblemer, men det er ingen fare med henne, sier landslagslege Nils Ivar Leraand til NTB.

– Jeg pleier å få dette hver sesong, men det kom litt tidligere enn vanlig fordi vi spilte OL, sa Mørk til NTB søndag.

Les også

Hergeissons spøk om den rumenske superstjernen skapte latter i salen

Beinhardt

Grimsbø ble byttet ut ved pause, og inn kom Silje Solberg. Norge har en del å gå på med keeperne.

Romanias store stjerne Cristina Neagu var heroisk og får tapperhetsmedaljen. Hun hadde åpenbart virkelig vondt flere steder i kroppen. Likevel drev hun sitt lag til å henge med lenge.

Norge har vunnet fem av de seks siste EM-sluttspillene. Feilskjæret kom mot Montenegro i 2012 noen få måneder etter finaleseier i OL mot samme lag.

Norges pulje er den klart tøffeste i EM. De fleste mener at gullvinneren er å finne i den.

Russland slo lett Kroatia mandag. Russerne hadde 17 tekniske feil, imponerte ikke og vant likevel lett.

Det sier mye om hvor svak Kroatia var. Det ligger an til at Norge løper kroatene helt i senk allerede i 1.-omgangen onsdag.

Resterende kampprogram i D-puljen:

Onsdag: Romania – Russland, Kroatia – Norge.

Fredag: Romania – Kroatia, Norge – Russland.

De tre beste fra gruppen går videre – med poeng og målforskjell i innbyrdes kamper – til hovedrunden. Den spilles også i Helsingborg.

Les mer om

  1. Nora Mørk
  2. TV3
  3. Thorir Hergeirsson