Sport

Slik var første runde i US Open

Alle favorittene er videre.

Serena Williams og Andy Murray tok seg greit videre til andre runde i US Open.
  • NTB

Andy Murray hadde ingen problemer med å slå Lukas Rosol og ta seg videre til annen runde i US Open.

Den skotske tennisprofilen vant med 6-3, 6-2, 6-2 i New York, stedet hvor han tok den første av sine tre Grand Slam-titler for fire år siden.

Murray har lagt press på verdensener Novak Djokovic denne sesongen og har vært i sju strake finaler siden april. Det har gitt både Wimbledon-seier og OL-gull.

Djokovic vant6-3, 5-7, 6-2, 6-1 mot polske Jerzy Janowicz.

Tredjeseedede Stan Wawrinka slo spanske Fernando Verdasco i tre strake sett og er også klar for annen runde i US Open. Det samme er sjetteseedede Kei Nishikori , som slo ut tyske Benjamin Becker. Fjerde seedede Rafael Nadal slo Denis Istomin 6-1, 6-4, 6-2. OL-finalist Juan Martin del Potro tok seg videre fra første runde etter seier mot landsmann Diego Schwartzmann.

Roger Federer , med sine 17 Grand Slam-titler, er skadet og stiller ikke i turningen.

Rekordjakten i gang for Williams

Serena Williams kan ta sin 23. Grand Slam-tittel i US Open. 34-åringen innledet turneringen med en oppskriftsmessig seier mot Jekaterina Makarova.

Williams trengte bare en drøy time, nærmere bestemt 63 minutter, på å slå russiske Makarova med 6-3, 6-3. – Jeg fikk en god start fordi jeg var klar over at hun var en tøff motstander, sier Williams, som ikke virket preget av skulderskaden som har plaget henne denne sesongen.

– Jeg må vente til i morgen og se. Jeg har ikke vært i stand til å spille mye siden Wimbledon. Jeg må bare se hvordan det går dag for dag.

Den amerikanske tennisstjernen kan ta rekorden for flest Grand Slam-titler noensinne etter at hun med triumf i Wimbledon-turneringen tangerte Steffi Grafs rekord på 22 tidligere i sommer.

Storesøster Venus er også videre til annen runde etter at hun slo ukrainske Kateryna Kozlova med 6-2, 5-7, 6-4. – Den første runden var tøff. Jeg har ikke spilt en singlekamp på tre uker. Jeg forsøkte bare å spille så godt jeg kunne. Det som er positivt er at jeg spilte slik jeg ønsket på forhånd. Jeg spiller aggressivt og offensivt. Jeg må bare gjøre færre feil, sier Williams.

Fjerdeseedede Agnieszka Radwanska og femteseedede Simona Halep vant sine førsterundekamper mot henholdsvis Jessica Pegula og Kirsten Flipkens.

Les mer om

  1. Tennis