Sport

Amerikanske medier: US Open går som planlagt, men tennisstjernene er misfornøyd

Grand Slam-turneringen US Open i tennis spilles i august som planlagt, men uten publikum til stede, ifølge amerikanske medier.

Fjorårsvinner Rafal Nadal får trolig sjansen til å forsvare US Open-tittelen etter sommeren. Foto: Charles Krupa / AP / NTB Scanpix

  • NTB-DPA

Det er ventet at det amerikanske tennisforbundet vil gå ut med dette senere i uken, opplyser anonyme tenniskilder til New York Times.

Også ESPN melder at turneringen skal spilles for tomme tribuner.

Ifølge avisen vil arrangementet gå uten publikum, men man venter fortsatt på myndighetenes godkjenning.

Utsatt

Både mennenes og kvinnens internasjonale tennisforbund, ATP og WTA støtter planene.

Internasjonal tennis er foreløpig utsatt til slutten av juli på grunn av koronapandemien. US Open skal etter planen gå fra 31. august til 13. september på Flushing Meadows i New York.

Den australske tennisrebellen Nick Kyrgios reagerte umiddelbart med kraftig kritikk av arrangørene på Twitter.

– Folk som bor i USA vil selvsagt presse på for å gå gjennomført The Open. Selvopptatte. Jeg skal ha vernedressen klar, for når jeg reiser fra Australia må jeg to uker i karantene før jeg kan returnere, skrev han.

Les også

  1. Federer kneoperert – ikke tilbake før neste år

  2. Nadal tviler på mer tennis i år

Australias Nick Kyrgios er kritisk til at US Open skal gå uten publikum som planlagt i september. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB Scanpix

Kritisk

Verdensener Novak Djokovic har vært kritisk til planene, og den regjerende US Open-vinneren Rafael Nadal har også sådd tvil om at turneringen kan gjennomføres under rådende omstendigheter.

New York har vært den hardest rammede byen i USA av koronaviruset, men arrangørene håper at turneringen skal kunne spilles i en eller annen form.

Det amerikanske tennisforbundet har dessuten gått med planer om å flytte Masters-turneringen fra Cincinnati til New York som en oppvarming til US Open.

De fleste spillerne vil da måtte tilbringe fire uker på et flyplass hotell og vil ikke få adgang til Manhattan. De vil dessuten ha begrenset tilgang til sitt vanlige støtteapparat.

(©NTB)

Les mer om

  1. Rafael Nadal
  2. Novak Djokovic
  3. Tennis