Sport

Kristoffersen måtte gi tapt for rivalen: – Jeg mangler litt råskap

Marcel Hirscher helt overlegen i storslalåm.

Henrik Kristoffersen lå godt an etter første omgang, men måtte ta til takke med annenplass.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Henrik Kristoffersen hadde 17 hundredeler opp til storslalåm-eksperten Marcel Hirscher etter første omgang i verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag.

Dermed var han for alvor i en angrepsposisjon da han satte utfor bakken i andre omgang. Han økte til lederen ved første passering, og kjørte nydelig nedover. Selv om han tapte i det nederste partiet, gikk han i mål til en foreløpig ledelse med bare Hirscher igjen på toppen.

Les også

Kristoffersen ristet på hodet i skuffelse, men får ros fra ekspert

Knuste motstanderne

Men Hirscher kjørte bedre i andre omgang enn første omgang, og i det nederste partiet var han helt overlegen, og leverte en maktdemonstrasjon av de sjeldne. I mål var han hele 1,7 sekunder foran Kristoffersen.

– Vi trodde vi så en svakhet i første omgang, men han bare lurte oss litt. For en maktdemonstrasjon! sier NRK-ekspert Kjetil André Aamodt om Hirschers finaleomgang.

Les også

Lund Svindals supertid forbløffet Aamodt: – Det er helt vanvittig!

Det var Hirschers femte seier på rad i storslalåm i Alta Badia.Det er tiende gang Kristoffersen er på pallen i storslalåm.

– Jeg er glad for andreplassen, men 1,70 bak er ikke så bra, sa nordmannen til de norske journalistene som hadde tatt turen til Nord-Italia, ifølge NTB.

– Mangler råskap

Selv mener Kristoffersen at han har kjørt bedre på ski, men at han heller ikke gjorde noen dårlig innsats.

– Litt begge deler, sier Henriksen til NTB på spørsmål avstanden til Hirscher sier mer om østerrikerens kjøring enn konkurrentenes.

– Jeg mangler sikkert litt kraft og råskap, men han er utrolig god i storslalåm for tiden, sa Kristoffersen videre.

Kristoffersen var sammen med Leif Kristian Nestvold-Haugen eneste nordmenn i finaleomgangen. Nestvold-Haugen lå som nummer åtte etter første omgang, men ble skjøvet ned til tiendeplass til slutt. Det er likevel godkjent av den norske 30-åringen.

– Man vil jo alltid mer og skulle ønske man kunne klatre litt til. Men ser man bort fra han utenomjordiske som vant rennet med 1,7 sekunder så er det ikke så langt opp. Det er mye positivt i dag, sier Nestvold-Haugen til NTB.

Les også

Aamodt overrasket etter Jansrud-feil: - Det er helt unødvendig

Slovenske Zan Kranjec havnet på tredjeplass, og tok dermed steget opp på pallen for første gang i karrieren.

Kristoffersen har tre andreplasser fra før denne sesongen, senest fra Val d`Isere for en uke siden.

Kjetil Jansrud kjørte ut og fikk derfor ikke kjøre i andre omgang. Rasmus Windingstad, Marcus Monsen og Bjørnar Neteland klarte heller ikke å bli blant de tredve som fikk kjøre finaleomgangen.

(Adresseavisen/NTB)

Les mer om

  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen