Sport

Krever at Jones fratas VM- og OL-medaljer

Presidenten i Den australske olympiske komiteen, John Coates, krever at Marion Jones fratas de fem OL-medaljene hun vant i Sydney.

Marion Jones løper inn til gull i Sydney.

LES OGSÅ: Marion Jones innrømmer dopingmisbruk Andre mener hun også må miste VM-medaljene hun vant i Sevilla i 1999 og i Edmonton i 2001. Den amerikanske sprintdronning skal i et brev til venner og familie ha innrømmet at hun brukte doping før OL i Sydney i 2000, der hun vant fem medaljer, tre gull og to bronsemedaljer.

Australia har også tidligere krevd Jones-medaljene tilbake. Australia vil ha tilbake Jones-medaljer Marion Jones kommer til å erkjenne skyld for å ha løyet til føderale agenter i USA i forbindelse med etterforskningen av BALCO-skandalen. For det risikerer hun seks måneder fengsel. Nå kan det også hende at hun blir fratatt alle medaljer hun vant i årene 1999 til og med 2001. Marion Jones som var dominerende på sprinten og i lengde rundt årtusenskiftet, skal ha innrømmet å ha brukt stoffet THG (tetrahydrogestrinon), og hun hevder at hun fikk det av treneren Trevor Graham

Jones sier hun til å begynne med trodde hun fikk et kosttilskudd, men innser at varselklokkene burde ha ringt.

– Jeg burde ha fortstått at ikke alt var som det skulle da han fortalte meg at jeg ikke måtte fortelle om kosttilskuddet til noen, skriver Marion Jones i brevet som blir offentliggjort i Washington Post.

Arne Ljungqvist som er formann i IOKs medisinske komité, sier at Jones-saken har ligget på vent i IOKs disiplinærutvalg. Den kommer helt sikkert til å bli tatt opp igjen nå, og alt annet enn at hun blir fratatt både OL— og VM-medaljer vil være en stor overraskelse.

Det er ventet at Marion Jones kommer til å bli dømt av amerikanske myndigheter etter avsløringene og innrømmelsene i løpet av tre måneder.

Les også

  1. Han må redde USA i dag

  2. Agenten knyttet til svindel

  3. Støtte til Marion Jones

  4. Til himmels etter B-prøven

  5. Vil utestenge hele friidrettsnasjoner

  6. Ville ikke løpe sammen

  7. Marion Jones-comeback i Mexico

  8. Australia vil ha tilbake Jones-medaljer

  9. Jones ikke velkommen i Zürich

Les mer om

  1. Friidrett