Sport

Bjørgen takket nei – Hegle Svendsen blir norsk flaggbærer i OL

– Jeg måtte jo si ja, sier skiskytteren.

Emil Hegle Svendsen nølte ikke med å takke ja da han fikk spørsmålet.
 • Christian Skare Stendal
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

PYEONGCHANG: Emil Hegle Svendsen får æren av å bære det norske flagget under åpningsseremonien i Pyeongchang-OL.

– Dette er et ærefullt oppdrag som ikke så mange får oppleve i karrièren sin. Det blir helt sikkert en opplevelse for livet, sier Svendsen.

Han sier til norsk presse i Sør-Korea at Marit Bjørgen først fikk spørsmålet, men at hun ikke kunne utføre oppgaven siden hun hadde renn dagen etterpå.

– Da Marit takket nei, var det veldig naturlig å spørre Emil. Han har fire OL-gull, et sølv og tolv VM-gull, såvidt jeg husker. Så han er også en veldig merittert utøver, og det var veldig hyggelig at han satte sånn pris på det, sier vinteridrettssjef i Olympiatoppen, Helge Bartnes.

Foreldrene måtte måle Emils høyde hver dag

– Jeg måtte jo si ja. Det er noe man har lyst til å oppleve, og i alle OL-ene før har det vært umulig på grunn av avstand til seremonien fra der vi bor, eller at vi har hatt løp rett etterpå, sier Svendsen selv.

Marit Bjørgen fikk tilbud om å være flaggbærer, men takket nei.
Les også

Hegle Svendsen: – Der og da er det den største nedturen i karrièren, og for min del er det nok det ennå

Kulden plager utøverne

Det er svært kaldt i OL-området, og åpningsseremonien pågår på en stadion som ikke beskytter mye for været. Men Svendsen sier at de har tenkt på kulden.

– VI har kortet ned så mye på seremonien så vi kan, så vi skal slippe å fryse. Så skal jeg ta på meg alle klærne jeg har fått i pakken, så det skal vi nok klare, sier Svendsen.

Norge er en av de første nasjonene som går inn, og dermed blir Svendsen og resten av den norske troppen fort ferdig og kan komme seg inn i varmen etter flaggbæringen. Dermed vil han ikke se resten av seremonien fra tribunen.

Kulden har også påvirket forberedelsene til utøverne før lekene starter.

– Det er bitende kaldt, så det har vært utfordrende på kvelden. Men nå blir det litt mildere, så vi håper vi berger. Man fryser mye, og det gjør at det blir mer risiko med tanke på sykdom. Så vi har vært veldig forsiktige, sier Svendsen.

Les også

Forberedt på OL-kaos: Ingen har hatt denne jobben på norsk TV tidligere

Olympiatoppen har leid et hotell til langrenn. og skiskytingstroppene, og bygd opp et treningsstudio som kan brukes til trening for utøverne. I rommet er det blant annet en rulleskimølle.

– Det har vært gull verdt. Samtidig må vi ut å teste løypene og standplass, så vi har vært på stadion hver dag. Men når det er løp blir vi varme uansett, det er treningsdagene som er utfordringen, sier Svendsen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5