Sport

Derfor blomstrer han i sluttspill

Tommy Kristiansen er en sluttspillets mann. Det viste han da han senket Rosenborg med tre scoringer og èn assist.

GOD: Tommy Kristiansen herjet mot Rosenborg, og kunne fort scoret enda mer enn hattricket han noterte seg for.
  • Fredrik Fornes

Stavanger Oilers – Rosenborg 6-2:

DNB ARENA (Aftenbladet): Det er noe med Tommy Kristiansen og sluttspill. Det beviste han atter en gang i sluttspillets første kamp fredag. Da Rosenborg enkelt ble slått 6-2, stod Kristiansen bak tre mål og èn målgivende pasning. Gjennom tre perioder var han et konstant uromoment foran motstandernes mål.

Trigges av sluttspill

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen. Det er noe med sluttspill som trigger meg. Jeg vet ikke helt hva det er. Kanskje er det at kampene er enda tøffere og tettere, og det liker jeg jo. Det er det man går og gleder seg til hele sesongen, sier Kristiansen til Aftenbladet.

Kristiansens herjinger mot Rosenborg fredag lover godt for Oilers’ videre sluttspill, og viser at sarpingen fort kan bli en svært viktig mann når det drar seg til. Trener Petter Thoresen likte godt det spilleren viste mot Rosenborg fredag.

– Vi har jo opplevd det selv, da Tommy var Sparta-spiller og dominerte mot oss i sluttspillet. Han er en sterk spiller som alltid jobber hardt foran motstandermålet. Det fikk han betalt for mot Rosenborg, sier Thoresen.

Sov ikke etter VIF-tapet

Seieren smakte godt for samtlige Oilers-spillere – ikke minst Kristiansen. Han er en mann som ikke liker å tape, og 1-7-flausen mot VIF i seriefinalen var vond å svelge for 24-åringen. Natten etter sov han ikke mer enn tre timer. Han satt bare oppe og tenkte på den vonde opplevelsen på Jordal. Det gjorde at han var ekstra revansjesugen foran fredagens match. Også Thoresen nøt godt av en god opplevelse etter at seriegullet glapp på verst tenkelige måte.

– Vi har prøvd å legge det bak oss. Nå er det blanke ark, og vi trenger gode opplevelser som dette for å gjenskape godfølelsen. Den mistet vi etter opplevelsen på Jordal, for å si det sånn, avslutter Oilers-treneren.

PS! Kristiansen måtte ise ned et litt ømt kne etter kampen, men sier at skaden ikke er alvorlig og at det ikke er noe å bekymre seg over. Han er klar til dyst igjen til bortekampen mot Rosenborg søndag.

Les også

  1. «I ishockey er alt mulig»

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Rosenborg BK