Sport

Tønnesen ute av OL-kvaliken

Ute i fire til seks uker etter skaden han pådro seg mot Island.

UTE: Kent Robin Tønnesen blir ikke klar til OL-kvaliken i Danmark kommende helg.
  • Christian Skare Stendal

Tønnesen var en av Norges beste spillere under EM i Polen i januar, men nå må laget se bort fra bidragene til den venstrehendte høyrebacken i forsøket på å komme seg til Rio-OL.

Les også

Loves mer penger etter EM-suksessen

Det ble klart etter at Tønnesen har gått gjennom grundige undersøkelser i etterkant av tirsdagens treningskamp mot Island i Nidarøhallen.

Fått med deg dagens store nyhet?

Les også

Bjørndalen overrasket alle: - Jeg skal bli pappa

— Vi har tatt MR-bilder, og de bekrefter funnene fra de første undersøkelsene våre. Det er en strekk i den midtre delen av tykkleggsmuskelen. Det betyr at han ikke kan spille håndball på fire til seks uker, sier landslagets fysioterapeut Harald Markussen til adressa.no.

Følte hele beinet sviktet

— Undersøkelsen man gjør med hender i garderoben er god nok til å avdekke hva som er galt, men når man har med OL-kvalik og en proffklubb i Tyskland å gjøre (Tønnesen spiller for Füchse Berlin) må vi ta videre undersøkelser for å få det bekreftet, forklarer Markussen.

Les også

Sagosen i 100: - Håper det blir ganske mange flere

Tønnesen hadde en strålende åpning av tirsdagens kamp, men plutselig gikk det galt.

— Jeg tråkket helt vanlig ned på foten, og kjente at det var noe som skjedde i leggen. Så prøvde jeg å tråkke ned en gang til, og følte at hele beinet sviktet, sa Tønnesen til adressa.no, og innrømmet etter kampslutt at han fryktet for OL-kvaliken mot Danmark, Kroatia og Bahrain.

Les også

OL-kvaliken i fare for Tønnesen: - Følte hele beinet sviktet

— Det er veldig kjedelig for Kent Robin, og ikke minst for oss. Han har vært i storform både under EM og så langt på denne samlingen, sier Markussen.

MÅTTE AV BANEN: Kent Robin Tønnesen (til venstre med ryggen til) blir undersøkt av landslagsfysio Harald Markussen under landskampen mot Island i Nidarøhallen.

Rambo med igjen

Med Füchse Berlin-spiller Tønnesen ute vil Harald Reinkind bli Norges førstevalg på høyrebacken. Ellers blir Christoffer Rambo et nytt alternativ. Rambo var ikke med i EM, men Minden-spilleren ble kalt inn til OL-kvaliken – før man visste om Tønnesens skade.

Også Inge Aas Eriksen og Gøran Sørheim var skadet under EM, men er nå med i troppen til Herning. Der vil de to beste av de fire lagene i OL-kvaliken få tur til Rio.

Kampprogram:

Fredag: Norge-Bahrain kl. 18.00

Lørdag: Danmark-Norge kl. 20.30

Søndag: Norge-Kroatia kl. 18.00

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du kan høre den smått utrolig historien om masseslagsmålet Lars Tjærnås deltok i:

Les også

  1. Her avslører Bjørndalen at han skal bli pappa - og får applaus fra salen

  2. Hun blir det store trekkplasteret under Bislett Games

  3. Zucca-rekord da Rangers sikret sluttspillplass

Les mer om

  1. Håndball