Sport

Uhellet som kostet Norge dyrt i lagkonkurransen. Her mister han skien.

Norges lagkonkurranse tok brått slutt i kvartfinalen.

Sebastian Foss-Solevåg etter å ha mistet skien i Åre.
  • Anders Møllersen
  • Erlend Nesje
    Journalist

ÅRE/OSLO: Kajsa Vickhoff Lie, Kristin Lysdahl, Thea Louise Stjernesund, Sebastian Foss-Solevåg, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Jonathan Nordbotten utgjorde det norske laget i Åre.

Etter å ha slått Tsjekkia enkelt i åttendedelsfinalen, sa det brutalt stopp mot Italia.

Stjernesund ga Norge ledelsen, men da Foss-Solevåg klarte å miste skien etter bare noen porter i andre par ble det for vanskelig å ta igjen det tapte.

Mistenker feil på skien

– Det slår litt, også plutselig forsvinner skien. Det skal ikke skje. Det er kjipt, sa Foss-Solevåg.

– Det er snakk om mye kraft. Skiene er laget sånn at hvis det skjer noe, så skal de slå ut, men det der var for lite. Vi får levere dem inn, så får vi se hva som er feil, fortsatte han.

Lysdahl og Nestvold-Haugen tapte også sin dueller og Norge gikk ut etter 1–3-tap.

– Vi var et solid lag i dag, og hadde sjanse på medalje, så det er kjipt å ryke når noe sånt skjer, sa Foss-Solevåg.

– Det var litt skuffende. Jeg følte vi hadde et veldig sterkt lag. Thea satte oss opp for en god mulighet, så er det litt utur for Sebastian. Han var egentlig vårt sterkeste kort, sa Nestvold-Haugen.

Les også

Nedtur for svært kritisk Kilde: – Det var komisk rett og slett

Thea Louise Stjernesund ga Norge en god start mot Italia, men det hjalp ikke.

Stjernesund, Lysdahl, Foss-Solevåg og Nestvold-Haugen kjørte for Norge i åttendedelsfinalen, hvor Tsjekkia ble lett match. Norge vant duellen 4–0 og tok seg enkelt til kvartfinale.

Sveitsisk gull

Norge ga tillit til samme kvartett i kvartfinalen mot Italia. Stjernesund startet og slo Irene Curtoni med fattige to hundredeler, men Foss-Solevåg skapte dessverre fornyet spenning da han mistet skien i par nummer to.

Les også

DIREKTE: I OL ble det bronse – blir det ny norsk medalje på lagkonkurransen i VM?

Lara Della Mea ga Italia ledelsen etter å ha slått Kristin Lysdahl med 37 hundredeler, og da Nestvold-Haugen også havnet to hundredeler bak Simon Maurberger i siste par, var konkurransen over for Norge.

– Det er ergerlig. Det er små marginer som avgjør og jeg føler egentlig at vi kunne gått hele veien, sa Nestvold-Haugen.

De regjerende verdensmesterne Frankrike gikk også på en smell i VM-bakken i Åre. Franskmennene røk mot Tyskland i kvartfinalen.

Sveits tok til slutt gullet etter finaleseier mot Østerrike. Italia slo Tyskland i duell om bronsen.

Fire av seks på det norske laget tok OL-bronse i Pyeongchang. Lie og Stjernesund var ikke med i Sør-Korea og er VM-debutanter.

Les mer om

  1. Alpint
  2. VM i Alpint
  3. Sebastian Foss Solevåg