Sport

Idrettspresidenten jublet for Randaberg-gull

Tom Tvedt er president for alle i norsk idrett, men da Randaberg tok NM-gullet i volleyball, slet han litt.

Randaberg fikk mye å feire lørdag kveld i Oslo. Da var det bankett. Men først lagbilde.
 • Mette Bugge
  Mette Bugge
  Journalist
Olje- og energiminister Tord Lien har spilt volleyball tidligere.
Tom Tvedt deler ut pokal til Arjola Prenga på Randaberg.
Oslos ordfører Marianne Borgen delte ut pokal til Oslo Volleys Oda J. Ulveseth.
President Tom Tvedt i Norges Idrettsforbund måtte juble da laget fra Randaberg, kommunen han kommer fra, tok hjem gullet.
Vibeke Skofterud kan mer enn å gå på ski.
Andreas Thorkildsen varmer opp. Slik skal det gjøres.

— Jeg skal jo være nøytral, sier Tvedt, den øverste sjefen i Norges Idrettsforbund. Han står og klapper for den ferske norgesmesteren. Tvedt har sett Randaberg beseire Oslo Volley i tre sett i kvinneklassen, i en fullsatt Domus Athletica i Oslo. Så kommer det:

- Jeg er fra Randaberg og har vært ordfører der i åtte år.

Vi forstår det godt. Det må være lov for en president å ha følelser.

Tvedt forteller at han så vidt prøvde volleyball, men at det ble håndball for ham og etter hvert flere landskamper. En eldre bror spilte volleyball i Randaberg i mange år.

Tvedt og Oslos ordfører Marianne Borgen fra SV var sammen med volleyballpresident Stein-Gunnar Bondevik, med som prisutdelere etter kampen. Da hadde Randaberg tatt bølgen mot publikum, og det var stor glede over den historiske seieren.

Det var nemlig første gang i klubbens historie at det ble NM-gull, og det spesielle var at motstander Oslo Volley var regjerende mester. Men allerede på forhånd var hovedstadslagets trener Marko Milosevic litt skeptisk til forsvar av tittelen. Han visste at Randaberg hadde et veldig sterkt lag, ubeseiret i serien.

Rogalandslaget har blant andre fått tre gode spillere fra topplaget Stod i Trøndelag, Arjola Prenga, Eline Bye og Gunn Mari Finstad. Stods elitelag på kvinnesiden gikk inn etter økonomiske problemer forrige sesong.

Randaberg fra start

De mer langveisfarende gjestene fra vest hadde med en solid heiagjeng, som viftet med store flagg. Jubelen økte etter hvert som Randaberg beholdt føringen i kampen.

Likevel har Oslo Volley aldri vært et lag som har lagt seg, og på stillingen 11-18 til Randaberg i første sett, skjedde det noe. Plutselig viste tavlen 18-19. Det kunne ikke Randaberg tillate. Første sett endte imidlertid 19-25. Randabergs Prenga, som kommer fra Albania, sto frem som en super tilvekst.

Neste sett endte 14-25, og det tredje 19-25. Prenga leverte fra kanten, og opplegger Lisbeth Woie serverte ballene i riktig høyde. Gledesscenene da NM-tittelen var sikret, var ikke til å ta feil av. Dette gullet betydde mye.

Førde er bankers

Herrelaget Førde hadde ingen problemer med trønderlaget NTNUI. Det ble en ny kongepokal til gjengen fra vest.

Førde hadde i likhet med Randaberg en solid heiagjeng på tribunen. Mange hadde kommet med busser for å følge og heie på sitt lag.

Trondheimsgjengen kjempet tappert i første sett, som de tapte 21-25. Sifrene ble de samme i det andre, før Førde måtte slite mest i det tredje settet, men hadde til slutt matchball 23-24. Det ble ikke suksess og NTNUI øynet et håp. Fire matchballer holdt ikke. Førde vant 28-30 og dermed totalt. Dermed kunne kaptein Mathias Loftesnes hente pokalen.

Kjendiskamp

Det var mange kjendiser som entret banen i pausen. Da var det oppvisningskamp med blant andre de tidligere fotballspillerne Vidar Riseth, Jan Åge Fjørtoft og Erik Thorstvedt, spydkaster Andreas Thokildsen, ex-skiløper Vibeke Skofterud, komiker Jonna Støme, treningsguru Yngve Andersen og olje - og energiminister Tord Lien, for å nevne noen.

Lien hadde mye volleyball i kroppen. Han kommer fra volleyballbygda Øksnes. Også Andersen utmerket seg som en habil spiller.

Fornøyd med fullsatt hall

Sandvolleyballspiller Iver Horrem, som hjalp til med arrangementet, var særs fornøyd.

— NM i volleball har funnet sin form. Nå var finalene utsolgt flere dager på forhånd. Det betydde selvsagt mye at lagene kom med sine supportere, men vi mener det også betyr mye at finalene arrangeres på samme arena hvert år, sier han.

AFTENPODDEN SPORT:

 1. Les også

  Randaberg ble overlegen cupmester

 2. Les også

  Dette er alle overgangene i Tippeligaen

 3. Les også

  Oilers lekte seg til tosifret serieledelse

Les mer om

 1. Volleyball