Pedersen med norsk årsbeste og personlig rekord: – Utrolig morsomt

Isabelle Pedersen satte ny norsk årsbeste og personlig rekord med tiden 7,94 på 60 meter hekk under innendørssesongens svar på Diamond League i Polen torsdag.

Isabelle Pedersen imponerte under torsdagens løp i Polen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
  • NTB

Pedersen løp inn til suveren årsbeste i forsøket på 60 meter hekk med tiden 8,00 i polske Torun, før hun forbedret sin egen tid i finalen til 7,94. Det var ett hundredel bedre enn hennes personlige rekord.

– Det har vært en utrolig morsom kveld i Polen. Jeg løp sesongens to raskeste løp og satte personlig rekord. I tre uker har jeg slitt med å finne hurtigheten på grunn av en kraftig matforgiftning jeg pådro meg. Men nå er jeg tilbake, og det akkurat i perfekt tid til innendørs-VM, sa Pedersen til friidrett.no.

Les også

BT kårer de ti største idrettsprofilene: Knockoutseier!

Tiden holdt til andreplass i finalen i Polen. Tyske Pamela Dutkiewicz vant med 7,85.

Pedersen løp sin beste sesongåpning noensinne på distansen med 8,11 for en drøy måned siden, men har slitt med sykdom siden. Torsdag slo hun kraftig tilbake.

Ezinne Okparaebo jaktet sin norske rekord på 7,10, men var sju hundredeler unna i finalen. Det var tangering av hennes norske årsbeste. Sprinteren ble nummer tre i finalen.

Hedda Hynne ble nummer fire på 800 meter med norsk årsbeste på 2.02,60. Hun var dermed et drøyt sekund unna sin norske innendørsrekord på 2.01.55.

(©NTB)