Bolt og Gatlin ruster for ny gullduell

Justin Gatlin var raskest i semifinalen på 200 meter, men det er først og fremst Usain Bolt alle snakker om. Han var bare åtte hundredeler bak.

Verdens to raskeste menn, Justin Gatlin og Usain Bolt, under premieutdelingen etter 100-meterfinalen.

Amerikanske Gatlin var storfavoritt på 100-meteren, men ble slått av Bolt med et hundredel. På 200-meteren onsdag løp han inn til 19,87. Bolt fulgte opp med seier i heatet etter ham og fikk 19,97. Ingen av dem behøvde å bruke mye krefter. De bremset ned før mål begge to, samtidig som de viste styrke.

FINALEN LØPES KLOKKEN 14.55 TORSDAG ETTERMIDDAG.

— Jeg er glad for at jeg kom gjennom denne runden på en enkel måte. Jeg brukte ikke mye krefter, og det var bra, for alle vet jo hva dette handler om. Det blir en ny duell mellom Gatlin og meg, sa Usain Bolt etter løpet. Han virket svært fornøyd med både måten han gjennomførte 200-meteren på og med tiden.

— Nå er jeg i gang med favorittdistansen min, og jeg ser fram til duellen mot Gatlin nok en gang. Denne distansen betyr mer for meg enn 100 meter, forklarte Bolt. Etter seieren og gullet søndag har han et aldri så lite overtak på amerikaneren, men de fleste mener 200-meteren er helt åpen.

Klar

— Jeg føler meg mye bedre nå enn i forsøket tirsdag, så nå er jeg klar, fortalte Bolt.

Han mente han gjorde et godt løp. Men det er Gatlin som har den beste tiden på 200-meteren i år. I Diamond League-stevnet i Eugene klarte han 19,57. Ingen av konkurrentene er i nærheten av det. Bolts landsmann, Rasheed Dwyer, er toer på listen, men han har bare 19,80. Og Bolt har ikke bedre enn 19,97, som han fikk i semifinalen. Før han kom til VM var 20,13 det beste han hadde løpt favorittdistansen på i år.

— Teknikken min sitter som den skal. 200 meter er en teknisk distanse, men på det tekniske planet er jeg ikke bekymret. Jeg løper teknisk veldig bra akkurat nå, sa jamaicaneren.

Han holder verdensrekorden med 19,19 sekunder fra VM i Berlin i 2009. Da satte han også verdensrekord på 100-meteren, men det er lenge siden han har vært i nærheten av rekordene sine nå.

Mer å gå på

Usain Bolt prøvde å legge litt ekstra press på Gatlin etter at semifinalen var over også, for han la ikke skjul på at han synes det var gått lett.

— Jeg har mye mer å gå på enn det jeg fikk vist her. Nå var det så lett at jeg ikke behøvde å ta ut alt, langt der i fra, sa han selvsikkert.

— Det gjelder å spare krefter i forsøket og semifinalen. Da er det om å gjøre å løpe som energibesparende som mulig. Jeg føler jeg fikk til det nå. Fortsatt har jeg mer å gå på, også når det gjelder krefter, men det er bare bra. Jeg kommer til å få bruk for det i finalen, sa Bolt. (©NTB)