Sport

Ukjent 28-åring blir trolig ny skøytetrener

Valget skal ha falt på Jarle Pedersens assistent.

Jarle Pedersen (til venstre) fikk ikke fortsette som landslagstrener. Nå melder TV 2 at assistenten Sondre Skarli (til høyre) overtar. Jon Eeg / NTB scanpix

 • Rune Stensland

TV 2 melddte onsdag kveld at Jarle Pedersens assistent fra i fjor, 28 år gamle Sondre Skarli fra Åmli i Aust-Agder, i løpet av kort tid blir presentert som ny norsk landslagssjef.

Det uttalte målet var et stort trenernavn, men skøyteledelsen maktet ikke å komme til enighet med verken Gerhard Kemkers eller den andre kandidaten, nederlandske Ingrid Paul.

Ifølge TV 2 har det vært store uenigheter mellom styret i Norges Skøyteforbund og Olympiatoppen i ansettelsesprosessen av ny landslagssjef. Sistnevnte skal ha truet med å trekke alt samarbeid. Olympiatoppen skal ha vært klar på at det kun er den norske landslagsmodellen som gjelder, og aller helst ville de ha en norsk landslagssjef.

Skarli er kun ett år eldre enn Håvard Bøkko.

Skarli bekrefter

Verken skøytepresident Rune Gerhardsen eller Olympiatoppens skøyteansvarlig, Roger Gjelsvik, ønsker å uttale seg om saken.

Sondre Skarli selv bekrefter at han er aktuell som ny hovedtrener for skøytelandslaget.

– Det kan fort bli situasjonen hvis vi kommer i mål med alt nå. Alt fra støtteapparat til løpere. Ut fra den modellen vi jobber med nå kan det fort bli jeg som blir den nye hovedtreneren, sier han.

28-åringen har tro på at han og Skøyteforbundet vil bli enige.

– Vi er i en tett dialog nå, så det kan fort løse seg, sier han til NRK.no.

— Ingen nødløsning

– Jeg føler meg ikke som en nødløsning. Jeg tror jeg kan være en mann som kan tilføre laget mye. Jeg vet at jeg har høy tillit blant løperne og de vil ha med meg videre, sier Skarli.

Til Fædrelandsvennen sier han dette onsdag kveld:

— Det er en stor tillitserklæring å være ønsket, og vi er på god vei til å finne en løsning. Jeg er en kar som stiller store krav til meg selv, og det vil jeg at andre også skal gjøre til meg.Om jeg tar jobben vil jeg sette både realistiske og offensive mål. Jeg har klare tanker om hvem som skal inn i trenerteamet, sier Skarli uten å utdype.

Positiv Bøkko

Håvard Bøkko er positiv til å bli ledet av mannen som var Jarle Pedersens assistent.

– Jeg tror det bli bra. Slik som det til slutt ble med at Olympiatoppen og etter hvert forbundet ønsker å bygge opp et norsk trenerteam, så var han egentlig den eneste norske kandidaten, sier Bøkko til TV 2.

Den nye sjefen er kun ett år eldre enn Bøkko.

– Det er riktig at han er veldig ung og vært med kun knappe to år med landslaget. Men hvis du ser på utdanningen hans så har verken Peter Mueller eller Jarle Pedersen noe i nærheten. Han har blant annet skrevet masteroppgave om skøyteløpere, og det er mer enn de har. På en annen side så har de noen ekstra år på baken, men han må jo begynne en gang. Det er så klart tidlig, men likevel er det bare å hoppe i det, sier Bøkko.

Landslagsløper Simen Spieler Nilsen sier dette om Skarli:

— Jeg har hatt Sondre som klubb- og landslagstrener i lang tid, og det er en bra mann å få inn nå. Jeg tror det er sunt å få inn noe nytt, og en mann somGerhard Kemkershadde vært altfor dyr å få inn. Sondre en veldig kunnskapsrik og det er en fordel at han selv var aktiv skøyteløper for ikke mange år siden, sier Spieler Nilsen til fvn.no.

Kritisk Wetten

NRKs skøyteeekspert Even Wetten tror ikke Sondre Skarli er rett mann til jobben som landslagstrener.

– Sondre Skarli er en mann som har tillit, men som mangler erfaring. Det gjør det til en stor risiko å ansette ham, sier Wetten til NRK.

– Jeg må si jeg er overrasket over at man velger en så ung trener. Nå har man eksepsjonelt gode talenter og ekstreme muligheter for toppresultater. Jeg må si jeg er overrasket og lettere betenkt, sier Wetten.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Skøyter

Relevante artikler

 1. SPORT

  Pedersen endret planen da han sikret VM-sølv

 2. SPORT

  Han skal gjenreise Norge som skøytenasjon

 3. SPORT

  Skøyte-suksess på oppsparte midler

 4. SPORT

  Vraket trønder: - Må ha «Arendal» på ryggen for å komme på skøytelandslaget

 5. SPORT

  Tror denne øvelsen kan bli Norges redning

 6. SPORT

  Norge inn til OL-gull etter dramatisk skøytefinale: – Et fantomløp