Sport

Bronse til Tromsø Turnforening under NM

Tromsø Turnforening nådde målet de hadde satt seg på forhånd under NM i turn.

Tromsø Turnforening endte på en fin 3.-plass i lagkonkurransen under NM i turn i Trondheim
  • Lars Elvevold

NM i turn ble avholdt i Trondheim denne helgen, og Tromsø Turnforening tok medalje under konkurransen for lag. Det unge laget, bestående av tre juniorer og en senior, endte på en fin tredjeplass bak Nedre Glomma Turnforening og Oslo Turnforening. Laget besto av Magnus Dahl Hansen (22), Kasper Sjøthun (17), Iver Heggelund (16) og Peder Skogvang (16).

Børge Johansen fra Tromsø Turnforening sier det ble en fin opplevelse for det unge laget.

– Vi hadde som mål å komme på pallen og det klarte vi. Lagkonkurransen er prestisjefylt i turnsporten og gutta kjente nok litt på presset, sier Johansen, som gleder seg over at Tromsø Turnforening kunne stille lag.

Les også

VM-suksess for Tromsø-duo

– Det er gøy og positivt for fremtiden og det var også beskjeden fra landslagsledelsen. Flere store klubber sliter med å klare det, men det er en filosofi vi tror på. Flere utøvere sammen skaper godt samhold, motivasjon og ikke minst trykk på treningene, sier Johansen.

Individuelt gikk imidlertid ikke resultatene like bra.

– Finaleplassene glapp dessverre fra oss i apparatene. Den vi hadde størst forventninger til var Magnus Dahl Hansen. Han turnet pent og bra, men var uheldig med enkeltmomenter i øvelsen skranke og svingstang. Magnus har et høyt nivå inne, men må bare konkurrere mer for å finne stabiliteten, avslutter Børge Johansen.

Les mer om

  1. Turn