Svindal satser på teknikk- og morgentrening

Aksel Lund Svindal står mye på ski, men fartskjøringen uteblir. For tiden er blir det mest trening med morgenfuglene på det norske slalåmlaget.

TEKNIKK: Aksel Lund Svindal følger et strengt opplegg i opptreningen fra skaden.

— Jeg kjører mye på ski og trener en del sammen med slalåmlaget akkurat nå. Jeg var først en tur med europacuplaget i Tyskland, og deretter med slalåmlaget i Østerrike, og da slalåmlaget reiste hit til Kvitfjell, ble jeg med. Her trener jeg mye på morgenkvisten sammen med slalåmkjørerne våre, og det gjør at jeg får kjørt veldig mye på ski, forteller han til NTB.

Han var tilskuer på Kvitfjell både lørdag og søndag, men innrømmet at det kriblet skikkelig i beina. Han har kun kjørt to konkurranser i år, de to fartsrennene i VM. Det endte med imponerende sjetteplasser for romerikingen som rev av hælsenen midt i oktober i fjor.

— Det går veldig mye på teknikktrening for meg nå. Den treningen tar jeg ut veldig mye i form av storslalåmkjøring, i og med at jeg ikke har muligheten til å kjøre fart. Det kan jeg bare gjøre når jeg er sammen med fartslaget, sier han.

Les også

Vant krystallkulen på hjemmebane: - Helt nydelig

Bra grunntrening

Aksel Lund Svindal har vært best i fartsøvelsene de siste årene, men det har gått utover treningen i en gammel paradegren som storslalåm. Det er han på sett og vis blitt tvunget til å gjøre noe med nå, for i og med at han har liten mulighet til å være sammen med fartskameratene Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde, har Svindal måttet legge opp treningen litt annerledes på vårparten.

— Slalåmløperne trener jo ikke fart, men jeg har fått sneket meg til litt super-G-kjøring innimellom all storslalåmen. Det er bra grunntrening uansett, og det hadde jo ikke gjort noe om jeg kunne klare å kjøre litt fortere og bedre i storslalåm neste år heller, forklarer han.

— I fjor manglet jeg litt i storslalåm, men året før var det ikke så verst, legger Svindal til.

Les også

Nå kan alt glippe for fartskongen

Mye testing

Han har mistet hele denne sesongen, men er innstilt på å komme tilbake for fullt neste år, og allerede til sesongåpningen i Sölden er målet å være med i teten igjen. Fram til da er det mest mulig skikjøring og testing av utstyr som har førsteprioritet.

— Det er også mye testing av utstyr på denne tiden, men siden jeg ikke har med servicemann hele tiden, så blir det til at jeg koordinerer mye med fabrikken. De sender litt forskjellig typer utstyr, og så bruker jeg servicefolk som er med laget og som er ledige. Det ville jo vært direkte teit om jeg skulle bruke servicemannen Kjetil og jeg har sammen, og ta med ham på storslalåmtrening, når Kjetil kjører utfor i verdenscupen.

— Jeg føler jeg er veldig godt i rute for neste sesong, men hvilke renn jeg er best i rute for, skal jeg være forsiktig med å snakke om foreløpig. Jeg føler at jeg er tidlig på med å få gjort en ganske god jobb, forteller Svindal til NTB.

Han forteller også at beinet han skadd i fjor høst er så godt som 100 prosent bra.

— Beinet mitt fungerer ikke til løping og hopping og slike ting, men det fungerer fint til ski, og det er jo det viktigste, sier han. (©NTB)