- Soares er sterkt ønsket med videre

Usikker Oilers-fremtid for resten av importspillerne.

Josh Soares, her fra feiringen av seriegullet, er sterkt ønsket med videre i Oilers.

Dagene etter lørdagens gullfest har vært hektiske for sportsdirektør Pål Higson. Jobben med å sette sammen neste sesongs lag er allerede godt i gang, og i den forbindelse har Higson nå hatt møter med samtlige av denne sesongens Oilers-importer. Fem nordamerikanere står uten kontrakt og er frie til å forhandle med andre klubber.

Les også

Oilers vurderer å utvide DNB Arena

— Den eneste vi har gitt en klar beskjed om at vi ønsker med videre, er Josh Soares. Han har svart at han liker seg i Stavanger, og at han er positivt til å bli. Det er et godt utgangspunkt, så nå skal vi sette oss ned og se om vi blir enige om en ny avtale, sier Higson til Aftenbladet.

Flere på vent

Sportsdirektøren er litt mer avventende når det gjelder Christian Hanson, Adrian Veideman, Mark Matheson og Nick Plastinos fremtid i Oilers. Her er det foreløpig ikke kommet en avklaring verken den ene eller andre veien.

— Vi har bestemt oss for å avvente situasjonen rundt disse. Spillerne får muligheten til å teste markedet, samtidig som vi også får en sjanse til å se hvilke andre spillere som er ledige der ute. Det blir en vurderingssak når vi får litt bedre oversikt, forklarer Higson.

De siste årene har Oilers økt spillerbudsjettet med i størrelsesorden 1 million kroner hver sesong. Nå har imidlertid budsjettet nådd et punkt der Oilers heller vil prioritere å bruke mer penger andre steder.

Les også

Festen avblåst for Oilers-talentet

— Når du vinner alt, som vi har gjort denne sesongen, øker også de økonomiske kravene til spillerne som har vært med. Derfor handler det ikke bare om kvalitet og om vi er fornøyde med importene, men også en del om økonomi når vi nå skal sette sammen laget for neste år. Det er ikke bare å signere akkurat de samme spillerne, for det vil bli et dyrere lag enn det var denne sesongen, forklarer Higson.

Snarlig Kristiansen-avklaring

Både Dan Kissel og Jean-Michel Daoust har kontrakt neste sesong og blir med videre. Når det gjelder en spiller som Tommy Kristiansen, som Oilers har satt som førsteprioritet når det kommer til å få på plass en ny kontrakt, vil det komme en avklaring ganske kjapt.

Kristiansen har et konkret tilbud fra Oilers på bordet, men her skal det også være interesse fra utlandet. Også Mathias Trettenes er ønsket av svenske klubber. 21-åringen sa i forrige uke at han er åpen for å gå dialog med interesserte klubber.

— Sjansen for at både Kristiansen og Trettenes blir med videre, tror jeg er god. Men det gjenstår å se. Her vil vi nok få en ganske kjapp avklaring, sier Pål Higson.