Sport

De skal forsvar Norges ære i verdenscupåpningen

Åtte norske kjører storslalåmåpningen i Sölden

Nina Løseth, Marcus Monsen, Kjetil Jansrud, Ragnhild Mowinckel, Rasmus Windingstad , Aksel Lund Svindal, Leif Kristian Haugen og Henrik Kristoffersen stiller i verdenscupåpningen i Sölden neste søndag.

Sportssjef Claus J. Ryste forteller til NTB at Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Haugen, Rasmus Windingstad og Marcus Monsen stiller i herreklassen i Sölden neste søndag, mens Ragnhild Mowinckel og Nina Løseth stiller blant kvinnene.

I fjor ble Nina Løseth best av de norske jentene på 26.-plass etter to omganger. Hun var den eneste som fikk kjøre finaleomgangen, mens Ragnhild Mowinckel og Lotte Smiseth Sejersted ikke kvalifiserte seg. I klassen for menn ble Aksel Lund Svindal nummer fire. Leif Kristian Haugen fulgte opp med 18.-plass.

Men det er lenge siden det er blitt norsk seier i Sölden. I 2007 gikk Svindal til topps i sesongåpningen. Etter det har ingen nordmann stått øverst på seierspallen på Rettenbachbreen.

Ikke i form

Sportssjef Ryste forteller at Lotte Smiseth Sejersted ikke kjører sesongåpningen i Sölden rett og slett fordi storslalåmformen ikke er god nok. Dessuten har hun et veldig dårlig startnummer som gjør at hun under alle omstendigheter ville fått problemer med å kvalifisere seg.

— Nå har Lotte heller fokus mot rennene i USA og Canada. Hun har prioritert relativt tung trening i det siste. Derfor har hun vært uaktuell for sesongåpningen her i Sölden, forteller Ryste.

Det betyr at Mowinckel og Løseth skal forsvare de norske fargene i kvinnekonkurransen, der den siste norske vinneren var Andrine Flemmen. Hun gikk til topps i 2002, men det er ikke ventet at verken Nina Løseth eller unge og lovende Ragnhild Mowinckel skal klare det i år.

— Det ser ut som om det kan bli ganske gode forhold her, for etter en periode med fønvind som tok mye av snøen, er det minusgrader og snøproduksjon i gang her nå, forteller Ryste til NTB.

Til USA

Etter sesongåpningen i Sölden kommer til Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud til å sette kursen mot USA etter en svært kort tur hjem til Norge. De skal ligge på den andre siden av Atlanterhavet og forberede seg til rennene i Lake Louise og Beaver Creek.

— Etter hvert kommer også de tre jentene våre til å reise til USA for å trene, forteller Ryste, samtidig som han legger til at teknikerne skal forberede seg til verdenscuprennet i slalåm i finske Levi på hjemmebane i Norge.

- Hvordan ser det ut med tanke på det sportslige?

— Det ser bra ut. Jeg kan ikke se at det har vært spesielle ting som har forstyrret oss med verken sykdom eller skader. Vi har hatt litt dårlig vær på en del treninger, men stort sett er det godt trykk i gruppen og forberedelsene har vært bra, sier sportssjefen til NTB. (©NTB)

Les mer om

  1. Alpint