Sport

VIF-direktøren om hetsen: - Oilers-fansen spytter på meg

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær føler seg så utrygg i DNB Arena at han har vurdert å be om beskyttelse. Tirsdag barker Oilers og VIF sammen igjen.

svp://11173?view=sa
  • Camilla Klovning

Se Jan Tore Kjær snakket om Stavanger Oilers i tv-serien "Iskrigerne" over. Video med tillatelse fra TV 2.

Det har vanligvis vært et oppgjør mellom to av landets beste hockeylag.

Tirsdag blir det en kamp mellom serieledere og tv-kjendiser. Temperaturen er imidlertid like høy som den pleier når Stavanger Oilers tar imot erkerival Vålerenga i DNB Arena. Det får særlig VIF-direktør Jan Tore Kjær merke.

— Etter så mange år i norsk hockey er Stavanger ett av de få stedene jeg ikke føler meg velkommen, hvor jeg faktisk vurderer å be om sikkerhet. Folk spytter etter deg, folk kaster ting på deg. Det er ikke det hyggeligste stedet å være, for å si det sånn. Selv om hallen er fantastisk fin, sier Kjær I TV 2-serien Iskrigerne, som fulgte Oslo-laget øst både på og utenfor isen gjennom hele forrige sesong.

Les også

VIF tror «Iskrigerne» hjelper dem tilbake til hockeytronen

Verst i Stavanger

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær føler seg ikke velkommen i DNB Arena. I kveld skal Oilers sørge for at heller ikke iskrigerne hans trives i Stavanger.

Vålerenga-sjefen er ikke sikker på om han blir med laget til bortekampen mot Oilers i kveld. Avgjørelsen tar han blant annet basert på om han får sitte på VIP-tribunen eller ute blant folk flest.— Det er ikke kjekt å være ute på tribunene. Jeg ble spyttet på senest da jeg skulle bli intervjuet av TV 2 sist jeg var i Stavanger. I Siddishallen var det aldri et problem, men etter at Oilers flyttet til DNB Arena har det blitt ille, sier Jan Tore Kjær til Aftenbladet, og utdyper:

— Folk hyler etter meg, det hagler med banning og skjellsord og jeg blir ropt rett opp i ansiktet. I tillegg har både jeg og resten av laget opplevd å få kastet ting etter oss. Jeg blir tatt veldig godt i mot av Oilers-ledelsen og sponsorene, men føler meg ikke trygg på den vanlige tribunen, sier han.

Det gjør vondt

Selv skal Kjær senere i desember vitne i en rettssak mot egne supportere. Ifølge Vålerenga-direktøren slår klubben knallhardt ned på dårlig oppførsel blant fansen.

— Vi har nulltoleranse mot slike ting, og jeg opplever ikke sånn oppførsel verken i Sarpsborg, Fredrikstad eller på Hamar. Jeg har vært idrettsleder i 18 år og aldri opplevd maken til det som skjer i DNB Arena. Stavanger Oilers lever min drøm i en helt fantastisk hall, men det gjør vondt å bli trakassert når jeg er der, sier Kjær.

Les også

TV 2 og VIF enige om ny «Iskrigerne»-sesong

Han forteller at han har fått flere henvendelser fra Stavanger-folk og andre rogalendinger som beklager på vegne av sine egne etter at Iskrigerne-episoden ble vist på tv.

— Noen eier bare ikke folkeskikk, og det er trist. Det finnes nok råtne egg alle steder, men i DNB Arena er de dessverre ekstra råtne. Jeg tror aldri Pål Higson har opplevd å få ting kastet etter seg på Jordal, sier Jan Tore Kjær før tirsdagens møte mellom serieleder Oilers og tabellsekser Vålerenga.

Utsolgt i DNB Arena

Etter en miserabel første del av sesongen har laget fra Oslo øst så smått begynt å komme til hektene. Espen "Shampo" Knutsens menn står med åtte poeng på de siste tre kampene, men Oilers-direktør Pål Higson har ingen planer om å være snillere med VIF enn vanlig.

— Vi opplever det vanlige trykket rundt oppgjøret. Kampen er utsolgt, og det er alltid ekstra tenning knyttet til disse oppgjørene. Og det har nok ikke blitt noe mindre etter Iskrigerne, sier Higson, som synes det er synd dersom Jan Tore Kjær føler seg utrygg i DNB Arena.

Også Higson hetset

Oilers-direktør Pål Higson føler ikke at han blir spesielt godt mottatt i Jordal Amfi.

— Jeg forstår at det må være ubehagelig og synes selvsagt det er dumt. Men jeg tror ikke det er representativt for oppførselen til Oilers-fansen generelt, og har heller aldri hørt om andre som har opplevd det samme. Uansett er det ikke akseptabelt, mener Higson.Han har selv opplevd å bli ropt etter, og forteller at skjellsordene hagler også fra VIF-fansen. Higson har imidlertid aldri opplevd å bli spyttet på.

- Hvordan blir du tatt i mot på Jordal?

— På Jordal blir man ikke tatt i mot.

Les også

  1. Her får Oilers-spilleren sitt 38. sting i ansiktet

  2. Iskrigerne-Glenn møtt med egen banner i Lillehammer

  3. Hockey og håndball sammen om storhall i Oslo

svp://11173?view=sa

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey
  3. Stavanger Oilers