Sport

Oilers er i alvorlig trøbbel - fredag kan sesongen være over

Frisks nordamerikanske stjerner sendte laget sitt mot semifinale - og Oilers mot tidlig sommerferie.

Oilers gikk tapende ut av duellen mot Frisk Asker onsdag kveld, og er i trøbbel i kvartfinaleserien.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Stavanger Oilers-Frisk Asker 1–3

DNB Arena (Aftenbladet): Så mye annerledes er det ikke mulig å framstille det på etter at Oilers tapte den fjerde kvartfinalen i DNB Arena onsdag kveld.

Joda, serien spilles best av sju kamper. Oilers kan fortsatt snu dette. Men selv de mest optimistiske supporterne skal slite med å tro skikkelig på at dette Oilers-laget har det i seg å vinne tre strake kamper - to av dem på bortebane.

Visst har det skjedd før at lag har snudd 1–3 underlege til seier i ishockey. Men Oilers har foreløpig ikke vist noe som tyder på at de kan slå et solid Frisk-lag tre strake ganger.

Les også

Vi fulgte Oilers-Frisk minutt for minutt - slik var kampen

Bare én gang tidligere denne sesongen har Oilers vunnet tre kamper på rad. Den gangen het motstanderne Stjernen, Kongsvinger og Manglerud Star. Oppgaven de står overfor nå er langt tøffere.

Den fjerde kvartfinalekampen føyer seg egentlig bare inn i rekken av skuffende Oilers-kamper denne sesongen. De var riktignok bra med, som så ofte før, men manglet nok en gang kvaliteten som skal til for å vinne jevne kamper mot gode lag.

På et eller annet tidspunkt nytter det ikke lenger å skylde på marginer, tilfeldigheter og dommeravgjørelser. Oilers har ikke vært gode nok hele sesongen. De har foreløpig ikke klart å endre på den oppfatningen i sluttspillet. Så ærlige må vi være.

Oilers Eirik Salsten klarer akkurat ikke å styre en puck i kassa under onsdagens oppgjør mot Frisk.
Les også

Suspenderte Josh Soares: - Jeg fortsetter gjerne karrieren i Stavanger

Dette Oilers-laget mangler mye på å være en reell tittelkandidat.

Onsdag sørget scoringer av TJ Foster, Nick Pageau og Petter Kristiansen for å gi Frisk seieren. Den siste kom i tomt Oilers-mål med bare sekundet igjen å spille.

Oilers hadde muligheten mot slutten av kampen da Dennis Sveum reduserte til 1–2, men det var ikke så mye å si på at Asker-laget til slutt vant.

Fredag kan Frisk sikre semifinaleplass med seier i Askerhallen. Oilers, på sin side, må vinne der for å utsette sommerferien.

Kampfakta:

Ishockey, NM-sluttspillet kvartfinale.

Oilers–Frisk Asker 1–3 (0-0, 0-1, 1-2), sammenlagt 1–3

DNB Arena, 2974 tilskuere

Mål: 1. periode: Ingen.

2. periode: 0–1 (28.29) TJ Foster (Vinny Saponari).

3. periode: 0–2 (42.40) Nick Pageau (Patrick Wall), 1–2 (51.47) Dennis Sveum (Mathias Trettenes, Eirik Salsten), 1–3 (59.59) Petter Kristiansen.

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Marcus Wannerstedt, Ski.

Utvisninger: Oilers 4 x 2 min. Frisk Asker 3 x 2 min.

Skudd: 27–23

Les mer om

  1. Stavanger Oilers
  2. Ishockey