Sport

Råsterk Larvik-innsats

Larvik fullførte en råsterk håndballtrippel med seier i cupvinnercupen. Rumenske Rulmentul Brasov ble slått 25-19 borte i returkampen lørdag.

Linn-Kristin Riegelhuth (t.v.) og Heidi Flatnes jubler etter at trofeet skal hjem til Larvik.

Seriegull og sluttspillgull ble toppet av en solid europacuptriumf. Finalen ble vunnet med hele ti mål sammenlagt. Sist gang Larvik vant cupvinnercupen var for tre år siden da Podravka Koprivnica ble slått i finalen.

Bare Larvik

– Dette betyr enormt mye. I løpet av det siste 12 årene er det faktisk bare Larvik som har vunnet europacupen i håndball av norske lag, og nå gjør vi det igjen, sa LHK-trener Karl Erik Bøhn til NTB.

Bunnsolid

Brasov hadde ikke tapt en eneste seriekamp på hjemmeparkett denne sesongen, men Larvik-jentene var fast bestemte på ikke å la seg skremme av den statistikken da de skulle forsvare firemålsseieren fra første finalekamp. Etter at det sto 10-10 til pausen var det europacuperfaringen som Linn-Kristin Riegelhuth som ble utslagsgivende.

– Ti mål sammenlagt er faktisk litt i overkant. Jeg synes vi hadde litt å gå på fra hjemmekampen, men her nede traff vi maksimalt. Lene Rantala sto som en levende vegg bak et fantastisk forsvar, og etter hvert løsnet det også for «Linka», sa Bøhn.

Han er full av lovord om den lynraske landslagsspilleren.

Aldri redd

For selv om det tok en stund før det løsnet for henne, valgte Bøhn å telle til ti.

– Også denne kampen begynte skandaløst for henne, sa Bøhn og tenkte på den relativt svake første finalen sist søndag, da hun endte med «bare» fire mål.

– Hun bommet på seks skudd, men jeg visste det ville snu, og måten hun kom tilbake på er bare en storscorer verdig. Hun var tungen på vekstskålen for oss, skrøt sjefen.

Men det var ikke bare Riegelhuth og Rantala som sto fram. 21 år gamle Olga Medvedeva sto som en bauta i forsvaret og drev rumenerne til vanvidd.

– Etter hvert mistet de (Brasov) hodet og fikk altfor stor respekt for oss. De fikk ikke ett eneste enkelt mål. Jeg er bare så stolt av jentene, sa Bøhn.

To minutter før slutt tok Brasov timeout. Den brukte Larvik til å juble uhemmet, hoppende i ring på banen.

Les mer om

  1. Håndball