Russisk stjerne kastet av fly før bryte-VM i Norge

Det russiske brytelandslaget har fått en dramatisk oppladning til VM i Oslo. Flere medlemmer av landslaget ble kastet av flyet før avreise til Norge.

GULLGUTT: Abdulrashid Sadulajev blir gratulert av Vladimir Putin etter OL-gullet i Tokyo.

Noen av russerne skal ha nektet å bruke munnbind og det ble meldt om en ordensforstyrrelse, melder NRK, som omtalte saken først. Nederlandsk militærpoliti bidro med å få russerne av flyet under mellomlandingen i Nederland.

– Jeg kan bekrefte at syv personer tilhørende den russiske troppen ikke fikk bli med videre fra Amsterdam, sier Morten Sandnes, generalsekretær i Norges Bryteforbund, til NRK.

Abdulrashid Sadulajev er VMs kanskje største stjerne med to OL-gull på merittlisten, og skal være blant dem som ikke kom med til Norge, melder Matj TV.

Sadulajev var flaggbærer ved avslutningsseremonien i Tokyo-OL i sommer, og er bare én av flere som har fått en brokete oppladning til mesterskapet.

– Jeg har vært i Oslo i ett døgn og vet bare at de som ble tatt av flyet, kommer til Norge i formiddag, sier brytepresident Mikhail Mamiasjvili til Matj TV.

I tillegg til Sudalajev blir Dzambolat Tedejev (trener), Timur Bizjojev, Jevgenij Zjerbajev og Abasgadzji Magomedov navngitt blant dem som ble kastet av flyet.

Les også

Følelsesladet Grace Bullen om tiden etter flukten: – Jeg ville helst bli glemt

I den russiske leiren er man lite imponert over behandlingen de fikk før avreise til Norge.

– Politiet sa at halvparten av utøverne våre måtte forlate flyet. De forklarte ikke hva problemet var og hva de ønsket. Vi ble bedt om å levere passene, og gutta gjorde det. Så begynte de å forklare oss at munnbind skal ha blitt senket. Det var på grunn av dette de ba oss om å få gå. Det skjedde helt ut av det blå, det var ingen grunn, innleder trener sier Tedejev overfor Matj TV.

– Alle de lokale hadde ikke maske i det hele tatt. Og vi ble presentert for slike krav, og vi ble tvunget til å adlyde, fordi vi er lovlydige mennesker. Hva kunne vi gjøre? Vi gjorde det de spurte: overnattet der (i Amsterdam). Vi fikk nye billetter og landet akkurat nå i Oslo, fortsetter han.