Sport

Iversen reiste hjem med smittet Monsen: – Går noen kritiske dager i møte

Landslagstrener Ole Morten Iversen vet det er en stor sjanse for at OL-uttatte langennsløpere kan bli hjemmesittere. Selv venter han spent på koronasvar.

Landslagstrener Ole Morten Iversen er faresonen for å ha blitt smittet etter hjemreisen fra Italia til Norge.
  • NTB

Trønderen forlot høydesamlingen i italienske Seiser Alm søndag morgen. Det gjorde han sammen med sprinttrener Arild Monsen, som testet positivt på en antigentest ved ankomst på Gardermoen og senere på en PCR-prøve.

Hittil har Iversen bare avgitt negative svar. Han har vært gjennom fire testrunder det siste døgnet, men sier han «skjønner at jeg lever litt utsatt i noen dager».

Treneren for kvinnelandslaget i langrenn skulle gjerne vært foruten usikkerheten i OL-oppkjøringen.

– Det er veldig spesielt. Det er vanskelig å ikke være utrygg. Vi vet det er risikabelt, og at det er en stor sjanse for at noen i den norske troppen ikke får dra til OL. Noe annet ville vært en senasjon, sier Iversen til NTB.

De neste dagene er det hjemreisen fra Nord-Italia til Norge som utgjør den største smitterisikioen. Langrennsfolket reiser med ordinært rutefly fra München. Deretter venter det ett døgn på norsk jord før en chartret tur til Beijing-lekene skjer 27. januar.

– Jeg tror at utøverne og trenerne har vært flinke. Vi kan ikke bruke energi på ting vi faktisk ikke kan gjøre noe med. Mitt inntrykk er at løperne har greid å dytte dette foran seg, sier Iversen.

– Men det er klart: Det blir noen kritiske og spennende dager vi går i møte. Vi krysser fingrene litt og håper at det skal gå bra.

Mandag ettermiddag ble det kjent at flere herreløpere trolig blir definert som nærkontakter av Monsen. Det vil fort bety senere OL-avreise for dem det gjelder. Olympiatoppen har også satt opp et charterfly 31. januar.

Les mer om

  1. OL 2022