Dennis Hauger blir reserve i Formel 1

Red Bull-rådgiver Helmut Marko (79) avslører at Dennis Hauger (19) blir reserve i Formel 1 i 2023-sesongen. Det er en nyhet også for nordmannen selv, forteller hans manager Harald Huysman.

Dennis Hauger fotografert for ei uke siden da han avslørte hvilket team han skal kjøre for i Formel 2 i 2023.

Det er motorsportsbibelen Autosport som har intervjuet mektige Marko.

– Vi har flere reserve-sjåfører. Hauger vil bli en ny. Det har vi bestemt, sier Marko til Autosport.

– Og så vil vi se an starten på sesongen hvordan det går, fortsetter Marko og sier at det vil være to eller tre reserver.

Helmut Marko sier at Liam Lawson vil være en av dem. New Zealands Formel 1-håp skal etter planen kjøre i en japansk formel-serie i 2023.

– Dennis har ikke blitt orientert om dette selv, men han skal ha møte med Marko og Red Bull i Abu Dhabi neste helg, sier hans manager Harald Huysman til VG.

Les også

Eksperten: – Dennis har kniven på strupen

Marko avslører også at Red Bull kommer til å «rydde opp» i sitt talentprogram før 2023-sesongen. Det betyr at en eller flere av årets Formel 2-førere kan bli vraket for neste år. Det er nå fire Red Bull-juniorer i Formel 2: Lawson, Hauger, Ayumu Iwasa og Jehan Daruvala.

Det ble nylig kjent at Hauger skal kjøre for MP Motorsport i Formel 2 neste sesong.

Etter som han er enn del av Red Bulls akademi, er det deres to Formel 1-team, Red Bull og AlphaTauri, som er mest aktuelle om han skulle ta steget til øverste nivå i 2024 - eller tidligere/senere.

Helmut Marko avslører også i Autosport-intervjuet at Enzo Fittipaldi blir en del av Red Bull-programmet neste sesong når han skal kjøre for Carlin i Formel 2.

2022 er Dennis Haugers første sesong i Formel 2. Han vant i Formel 3 i 2021.

Dennis Hauger vant sitt første Formel 2-løp ved å gå til topps i sprintløpet i selveste Monaco. Den første seieren i et hovedløp kom i Baku i Aserbajdsjan. Men Hauger har hatt en negativ kurve og er bare nummer 11 før de to siste løpene.