Viktor Hovland i delt ledelse i PGA Championship

Det norske golfesset Viktor Hovland (25) storspiller i sesongens andre majorturnering, og er for fullt med i kampen om førstepremien på drøyt 27 millioner kroner.

KAN SMILE: Viktor Hovland etter birdie på hull 18 fredag.

Nordmannen var på skuddhold etter den første runden på Oak Hill i delstaten New York, og var to slag under par da spillet startet igjen fredag.

25-åringen, som har varslet «kjedelig golf», skjøt ut av startblokkene med birdiebirdieBirdie er ett slag under hullets par. Par er det forventede antall slag spilleren skal bruke på hullet. på de to første hullene.

Totalt ble det fire birdies, én bogey bogey Bogey er ett slag over hullets par. Par er det forventede antall slag spilleren skal bruke på hullet.og 13 par for Hovland, som dermed deler ledelsen med verdenstoer Scottie Scheffler og Corey Conners (nummer 29 på verdensrankingen). Hovland er for øyeblikket ranket som nummer 11 i verden.

Trioen er totalt fem slag under par, som tre av åtte spillere under par halvveis i turneringen.

– Dette er turneringene du drømmer om å vinne, og trener så hardt for å være med i. Det er godt å ha en sjanse, men samtidig er det mye golf igjen å spille. Vi er bare halvveis, og mye kan skje, sier Hovland til turneringens hjemmeside.

Etter å ha havnet i trøbbel på det 11. hullet, vartet Hovland opp med dette slaget:

PGA Championship er årets andre majorturneringmajorturneringThe Masters, PGA Championship, The Open og US Open er de fire mest prestisjetunge golfturneringene hvert år, og kalles major-turneringer., i april endte Hovland på en 7. plass i The Masters. Hans beste plassering i en av de majorturnering er en delt 4. plass.

Det er riktignok ikke bare golfspillet til Hovland som vekker oppsikt. Under Masters fikk han massiv oppmerksomhet for antrekket han valget første dagen, en rosa blomstrete skjorte. I helgen er fargen oransje, og nordmannen måtte nok en gang svare for seg.

– Jeg kler meg ofte i grått og svart, sier nordmannen ifølge Golf Digest.

– Så hva er greia med golf-skjortene?

– J. Lindeberg gir meg klær og betaler meg for å bruke dem. Så jeg bare møter opp og bruker det de vil jeg skal bruke.

Turneringen fortsetter lørdag og søndag, og sendes på Viaplay. Lørdag spiller Hovland med Justin Suh. De slår ut klokken 20.40.