Lunde imponerte: Til topps i Champions League-gruppen

(Brest-Vipers 29–35) Katrine Lunde leverte redninger og Vipers vant den siste kampen av gruppespillet i Champions League. Sammen med Bucuresti, Metz og Györ er Vipers direkte kvalifiserte for kvartfinalen.

DOMINERTE: Katrine Lunde leverte igjen sterkt for Vipers.

Det er ikke Esbjerg. Det hjalp ikke at Henny Reistad scoret 12 mål lørdag, med tap 29–28 for Györ i Ungarn må den norskdominerte danske klubben i mars ut i playoff for å komme til kvartfinalen i månedsskiftet april/mai.

I Frankrike imponerte Katrine Lunde med 15 redninger.

– Jo mer det drar seg til, jo bedre blir hun, sier Viaplay-ekspert Gunnar Pettersen om Lundes keeperspill. 42-åringen har vært svært sentral i Vipers to Champions League-gull de to siste sesongene.

I tillegg til Lunde markerte Markéta Jerábková (8 mål) og Jamina Roberts (7 mål) seg for fulle tribuner i den franske håndballbyen ved Atlanterhavet. Anna Vjakhireva viste igjen spill på høyt nivå. Også Ragnhild Valle Dahl (4 mål) og de to 22-åringene på kanten, Tuva Høve (3 mål) og Mina Hesselberg (2 mål), viste fine takter.

Vipers går til topps i gruppe A etter 11 seire og en uavgjort på de 14 kampene. Men Bucuresti – med tre norske spillere – kan søndag ta gruppeseieren om de slår Krim i Slovenia.

TOPPSCORER: Henny Reistad scoret 12 for Esbjerg lørdag.

I Györ sikret hjemmelaget seg direkte kvartfinaleplass i gruppe B. Esbjerg ble slått i et stort drama. Henny Reistad er for øyeblikket toppscorer i Champions League med 107 mål og har en uttelling på 72 prosent på skuddene. Ellevilt for en bakspiller. Bucurestis storstjerne, Cristina Neagu, står notert med 99 mål mens Jerabkova i Vipers har satt inn 96.

Sammen med Nora Mørk (5), Vilde Ingstad (3), Kristine Breistøl (3) og Marit Røsberg Jacobsen (2) scoret de norske spillerne hele 25 av 28 mål for den danske klubben.

Men det holdt ikke. Tomålsscorer Stine Bredal Oftedal og Györ sikret seg direkte plass i kvartfinalen. Esbjerg må spille playoff sammen med blant annet Storhamar. Hamar-laget avslutter søndag gruppespillet mot sterke Metz på hjemmebane.