Hovland vurderer å si fra seg 15 millioner: – Dårlig gjort

Golfstjernen Viktor Hovland (25) forteller i Eurosports golfpodcast at han ønsker å spille færre PGA-turneringer. Det kan bli dyrt for nordmannen.

IKKE FORNØYD: Viktor Hovland synes PGA-tournens nye regler er av det sleipe slaget.

Tradisjonen tro har Viktor Hovland tatt seg tid i julestriden til å gjeste Eurosports golfpodcast «FORE!», og i et utdrag publisert på eurosport.no mandag kveld forteller den norske golfspilleren at han misliker hvordan PGA-touren styrer kalenderen hans:

I november meldte nemlig nettstedet GolfDigest at Hovland endte på 20.-plass på PGA-tourenes «Player Impact Program» (PIP), en liste som plasserer golfspillere basert på bidragene til å øke engasjement og publisitet rundt PGA-touren i løpet av sesongen.

Hovlands plassering vil gi ham omtrent 20 millioner norske kroner, men i podcasten forteller han at PGA-touren holder igjen store deler av PIP-pengene. De vil først bli utdelt hvis man deltar i såkalte «elevated events» – obligatoriske turneringer for de største stjernene.

– Ja, jeg synes det, svarer Hovland på spørsmål om ikke det er en sleip måte å gjøre det på av PGA-touren.

Han fortsetter:

– Så jeg vurderer å bare drite i det og spille de turneringene jeg ønsker å spille. Jeg synes det er litt dårlig gjort, rett og slett, sier Hovland.

Nyhetsbyrået AP har fått tilgang til et dokument spillerne som endte på topp 20-listen til PIP skal ha fått tilsendt i oktober.

Der står det at spillerne vil få utbetalt 25 prosent av premiebeløpet etter deltagelse i Sentry Tournement of Champions som avsluttes 8. januar.

Da gjenstår altså omtrent 15 millioner kroner av Hovlands premierpenger.

De vil først bli utbetalt etter oppfylling av PGA-tourens krav om å delta i 15 turneringer på PGA-touren, der 12 er «elevated events». I tillegg må man spille minst én PIP «service event» og én avtalt turnering med PGA-touren.

Hovland avsluttet 2022 med å vinne Tiger Woods’ stjerneturnering Hero World Challenge i starten av desember. Den triumfen ga nordmannen 9,77 millioner kroner (en million dollar) i premiepenger.

Nevnte Sentry Tournement of Champions på Hawaii blir Hovlands første turnering i 2023. Den spilles fra 5. til 8. januar.

– Neste år blir hektisk. Veldig hektisk. Jeg føler det til tider kommer til å bli litt mye, men det er ikke så mye jeg får gjort med det sånn ting er lagt opp nå, sier Hovland i podcasten.