Kyrgios slettet Twitter-melding rettet mot Ruud

Tennisstjernen Nick Kyrgios (26) er åpenbart ingen fan av Casper Ruuds favorittunderlag grus. Da nordmannen ba om en avklaring, svarte han frekt tilbake og angret seg.

SPILLER NATT TIL FREDAG: Mens Casper Ruud spiller på grus i Sveits, spiller Nick Kyrgios på hardcourt i Atlanta i USA.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Hva er favoritturneringen hans på grus?, svarer Casper Ruud humoristisk da ATP-touren ber om spørsmål til Nick Kyrgios i forbindelse med en turnering i Washington kommende uke.

– Det er et morsomt spørsmål, mener den ukrainske tennisspilleren Illja Martsjenko.

Svaret falt åpenbart ikke i smak hos Kyrgios som responderte med «din mor». Den meldingen ble senere slettet.

Det skjer kort tid etter at Kyrgios har fyrt løs mot grusturneringene på ATP-touren.

– Hvorfor spilles tennis fortsatt på grus? Det tiltrekker absolutt null fans, null folkemengder og ingen opphaussing. Det er skadelig for sporten, skrev Kyrgios som respons på at det ble spilt tre ATP-turneringer på grus sist helg.

Da ATP-touren la ut semifinaleoppsettet for ATP 250-turneringen i Kitzbühel, der Casper Ruud møter Arthur Rinderknech, klarte han heller ikke å dy seg.

– Hahahaha, dette er klassisk. Casper Ruud, du er en god spiller, men vi vet alle at du stjeler poeng gjennom disse turneringene haha, skriver Kyrgios i en ny melding.

Casper Ruud regnes som en av de aller beste tennisspillerne på grus og det er der han har vunnet alle sine ATP-triumfer. De siste ukene har han samlet 500 rankingpoeng med seiere i Båstad og Gstaad.

Kyrgios trives derimot best på hardcourt.

Tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø mener at «Casper Ruud har flyttet inn i hodet til Nick Kyrgios»:

– Det er game, set, match til Casper når han svarer på den måten, sier han til VG.

Ruud svarte tidligere i uken på Kyrgios’ gruskritikk:

– Jeg vet ikke hva han har skrevet, men det var i hvert fall nok av publikum her på grusturneringen i Gstaad, og det er hyggelig. I OL er det jo ingen publikum, så å få spille foran folk i Sveits denne uken, samt på «hjemmebane» i Båstad uken før, har vært veldig gøy.

Ruud hadde ikke sett Kyrgios’ melding, men sa han «får skrive det han ønsker».

Den australske rebellen har tidligere fyrt løs mot Ruud. Han kalte nordmannen «kjedelig som faen» tilbake i 2019 og hevdet ingen visste at han spilte tennis.

PS! Casper Ruuds semifinale i Kitzbühel – på underlaget Kyrgios åpenbart ikke liker – vises på VG+ Sport. Den starter rundt 16.00 fredag.