IOC-sjefen mener de har koronakontroll på OL

Den øverste sjefen for OL er optimistisk drøye ni måneder før at det skal gjøres et nytt forsøk på å arrangere lekene i Tokyo.

Thomas Bach holdt en OL-orientering mandag.
  • Kurt B. M. Haugli

Det ble på vårparten raskt klart at et OL med tusenvis av deltagere og hundretusenvis av tilskuere i Tokyo ikke kunne gå som først planlagt. Lekene måtte utsettes med 12 måneder.

Det er mange som fortsatt tviler på at det neste sommer skal være mulig å arrangere leker i den japanske megabyen. Men presidenten i Den internasjonale olympiske komité (IOC), Thomas Bach, er sikker på at det blir OL i slutten av juli og begynnelsen av august neste år.

– Vært trygg på at vi utvikler en verktøykasse for koronahåndtering av ethvert scenario, sa han da han orienterte representanter for de nasjonale olympiske komiteene digitalt mandag, melder nyhetsbyrået AP.

Les også

Team Ingebrigtsen: Her starter jakten på OL-gull

Best i klassen

Han påsto nok en gang at Tokyo er den best forberedte OL-arrangør noen gang.

Hvordan lekene skal arrangeres er det fortsatt stor tvil rundt. Det eneste IOC-presidenten slo relativt kontant fast, var at det blir leker.

– Vi kommer til å være klare til å arrangere OL uansett hvordan situasjonen i verden blir. Mange av de operasjonelle detaljene blir det fortsatt jobbet med.

Derfor fikk de olympiske representanter ikke vite flere detaljer om hvordan lekene skal avholdes.

Lederen av organisasjonskomiteen i Tokyo, Yoshiro Mori, kom også med en appell denne mandagen. Han snakket, ifølge AP, i optimistiske ordelag om at dette skal bli bra. Men stakk ikke under en stol at pandemien kom til å bli en integrert del av det hele.

Les også

Forbereder OL-seiling i 40 grader. Våknet opp til snø.

Detaljene venter

Hvordan de skal klare å avvikle et OL og paralympiske leker med mer en 15.000 deltagere, titusenvis i støtteapparatet, dommere og frivillige, samt tilskuere og media er fortsatt under utvikling.

Eller for å si det slik, det er utviklingen av pandemien som bestemmer.

Det er ventet flere detaljer sent i år, men det kan også komme først et godt stykke inn i 2021.