Sykkelstjernen jublet for seier i storritt. Så kom kontrabeskjeden.

Etter drama i fjellene var det sprinternes tur igjen i Vuelta a España. Sam Bennett rakk å gi seiersintervju før Pascal Ackermann ble utropt til etappevinner.

Sam Bennett trodde lenge han tok etappeseieren torsdag. Her fra en seier i Tour de France tidligere i år.

Dermed ble det dramatikk likevel på en ellers rolig etappe.

Bennett var først over mål og rakk å feire det alle trodde var Deceuninck-Quickstep-lagets 100. Grand Tour-etappeseier og hans egen 50. seier som profesjonell.

TV-bildene viste imidlertid at han var hardhendt med Trek-rytter Emils Liepins på den siste kilometeren. Latvieren prøvde å henge seg på Quickstep-«toget», og Bennett likte det ikke. Han ga ham et par skuldertaklinger som etter juryens behandling kostet ham seieren.

Ackermann ble nylig selv fratatt 2.-plass i Schjeldeprijs etter å ha forårsaket norske August Jensens stygge velt. Denne gang sto Bora-rytteren igjen som vinner da Bennett ble deplassert.

Les også

Sensasjon i verdens nest største sykkelritt: – Det er bisart

Richard Carapaz fortsetter i den røde ledertrøya etter en rolig etappe i Vuelta a España torsdag, på en rolig dag for sammenlagtfavorittene. Det ble likevel drama da etappevinneren ble deplassert.

«Bullshit»

Quickstep-sjefen Patrick Lefevere likte avgjørelsen dårlig og kalte den på Twitter for «bullshit».

Dermed er Bennetts seier på 4. etappe forrige uke fortsatt hans eneste i årets Vuelta.

Det var lenge svært bedagelig fart i feltet, og først fire-fem kilometer før mål ble tempoet skrudd opp. Bora-laget kjørte hardt i front for å sette opp Ackermann, men tyskeren nådde ikke fram i duellen med Bennett.

Det virket tett på oppløpet, men iren hadde kontroll, reiste seg opp og pekte på lagnavnet på brystet idet han krysset målstreken. Seiersseremonien ble utsatt mens juryen så på TV-bildene, og det var Ackermann som ble ropt fram som etappevinner.

Les også

Komplett kaos i storritt: – Vi føler oss utrygge

Må være fair

– Jeg har sett bildene, og jeg synes ikke det var riktig gjort av ham, særlig etter alle veltene den siste tiden. Vi må ta vare på de andre, og om det ikke er en luke så må vi bremse, sa Ackermann ifølge Cyclingnews.com.

– Jeg synes synd på Sam, men de tok meg ut av Schjeldeprijs, og nå må vi sykle mer fair. Jeg er glad for seieren og på vegne av laget mitt, som gjorde en flott jobb i dag. Jeg er glad for å gi dem noe tilbake.

Gerben Thijssen fra Lotto Soudal ble nummer to og Max Kanter fra Sunweb nummer tre.

Det ble en rolig dag for de beste i sammendraget. Richard Carapaz leder fortsatt 13 sekunder foran Primoz Roglic og 28 foran Dan Martin.