Sport

Pirlo ferdig i Juventus – Allegri tilbake i sjefsstolen

Få timer etter Andrea Pirlos avgang i Juventus ble kunngjort fredag, ble Massimiliano Allegri presentert som den nye hovedtreneren i klubben.

Andrea Pirlo er ferdig i Juventus.
  • NTB

– Allegri finner en benk han kjenner veldig godt, en klubb han elsker og som elsker ham også. I dag begynner en ny reise sammen mot nye mål, står det i klubbens pressemelding.

Allegri ga seg i Juventus i 2019 etter fem år i klubben og 271 kamper. Nå er han tilbake og tar over for Pirlo.

Juventus henter dermed tilbake en trenerkapasitet som har hatt stor suksess i klubben.

Suksess

Under Allegri gikk Juventus til to mesterligafinaler. Trenerprofilen ble hentet til klubben i 2014 og tok i årene som fulgte fem strake ligatitler. Fire cupmesterskap ble det også.

Han ble erstattet av Maurizio Sarri før Pirlo tok over etter ett år. Det ble ikke stort mer tid på Pirlo heller før det var slutt.

«Farvel og lykke til, Andrea», het det i Serie A-klubbens melding på egne nettsider fredag.

Beslutningen kommer ikke som noen overraskelse. Italienske Sky og Goal er to av flere medier som torsdag hevdet å kjenne til at det gikk mot trenerbytte i Juventus foran neste sesong.

Reddet av Napoli

Den tidligere midtbaneeleganten hadde liten trenererfaring før han ble ansatt. Han kom fra en rolle som trener i klubbens yngre avdeling.

Juventus-legenden Pirlo klarte ikke å lede Torino-klubben til det tiende strake seriemesterskapet denne sesongen. I stedet måtte Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet kjempe hardt for i det hele tatt å bli blant de fire beste i ligaen.

I siste serierunde ble mesterligabilletten reddet etter at Napoli snublet.

Juventus vant samtidig den italienske cupen og supercupen, men i mesterligaen ble det en skuffende exit i åttedelsfinalene mot portugisiske Porto.

Les også

  1. Nå er det bare trist å se fotballens mest elegante

  2. Bekreftet: Zidane gir seg i Real Madrid