Dobbelt norsk da Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 12. plass til seier

Henrik Kristoffersen tok «en av sine mest følelsesladde seire» etter en rekke nedturer. Det ble dobbelt norsk da Sebastian Foss Solevåg sikret sin tredje pallplass i karrieren.

– Det er veldig kult å stå på pallen sammen med Sebastian. For min del var det en berg-og-dalbane-dag. Jeg hadde mest lyst til å reise hjem etter første omgang, men de gode folka rundt meg vet hvilke knapper de skal trykke på. De siste tre ukene har vært litt tøffere enn normalt, sier Kristoffersen til pressen etter seieren.

For det har vært en rekke tyngre renn for Henrik Kristoffersen. Tre av de fire siste rennene har alle endt i nedtur og plass utenfor topp ti for «spjælingen fra Rælingen», og etter første omgang av slalåmrennet i Madonna di Campiglio lå han helt nede på 12. plass - 1 sekund og 25 hundredeler bak landsmannen Solevåg.

– Nei, jeg har kjørt tre dårlige renn og det er mange som har hatt mye mer motgang enn meg. Forventningene er høye, og da blir det skuffende. Dette er nok kanskje en av de mer følelsesladde seirene sånn sett, sier Kristoffersen til VG.

Han sier at han begynte å tvile på seg selv etter de svake rennene.

– Man begynner alltid å stille spørsmålstegn om man gjør ting riktig. Første steget i å løse et problem er å innse at man har et problem. Det nytter ikke å synes synd på seg selv, det hjelper ingenting. Fatter’n har sagt det siden jeg var fem år, og kommer sikkert til å fortsette og drille det inn, sier Kristoffersen.

BØY DEM FOR VINNEREN: Henrik Kristoffersen ga alt i andre omgang av slalåmrennet i Madonna di Campiglio.

Solevåg mot Kristoffersen

Henrik Kristoffersen endte på tolvteplass etter første omgang av slalåmrennet i Madonna di Campiglio, men kjørte mesterlig i den andre og tok en klar ledelse. Den beholdt han lenge og så løper etter løper gå inn bak seg - helt til han var oppe på pallen. Giganten Alexis Pinturault var sjanseløs, Clement Noel det samme.

Til slutt var det bare Sebastian Foss Solevåg som kunne true Kristoffersens seier. Foss Solevåg ledet med fire tideler etter første omgang, og var hele 1.25 foran Kristoffersen.

Men Kristoffersens andre run var umulig å slå og Solevåg kjørte til slutt inn til andreplass, trettitre hundredeler bak landsmannen.

Solevåg har to pallplasser fra før i karrieren: Tredjeplass i St. Moritz-slalåmen i 2016 og samme plass i samme disiplin i Zagreb året før. Fire år siden forrige pallplass er han altså tilbake.

– Det var jaggu på tide! Det har vært hard jobbing over lengre tid, og forsøkt å være tålmodig, sier Solevåg til VG, og legger til at det var «akkurat som på trening» da han stod på toppen og visste at det var nettopp Kristoffersen han måtte slå for å kunne vinne.

TREDJE PALLPLASS: Sebastian Foss Solevåg klarte akkurat ikke å forsvare sin ledelse fra første omgang - men tok sin tredje pallplass i karrieren.

Tangerte Tomba

Kristoffersen tok sin 22. verdenscup-seier i karrieren, sin 18. i slalåm, og for første gang siden 28. januar i Schladming var han tilbake på toppen av pallen. Dette var hans tredje seier i Madonna - og tangerte dermed en viss Alberto Tomba.

Italienske Alex Vinatzer tok tredjeplassen.

For de andre norske gikk det ikke helt optimalt.

Atle Lie McGrath, som i helgen tok en sensasjonell andreplass i storslalåm i Alta Badia, kjørte ut. Jonathan Nordbotten kjørte også ut.

Lucas Braathen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Rettelse: I den første utgaven av denne artikkelen stod det at Solevåg var på toppen av pallen. Dette stemmer ikke, og ble fjernet tirsdag 22.12 klokken 21.48.