Sport

Hovland klatret videre oppover: På tredjeplass før finalerunden

Viktor Hovland (24) leverte en ny strålende runde i Los Angeles. Ingen var bedre enn nordmannen på den tredje runden.

GOD RUNDE: Viktor Hovland leverte varene igjen på lørdag.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Viktor Hovland trengte en virkelig superrunde for å virkelig blande seg inn i seierskampen før den siste runden i The Genesis Invitational på PGA-touren.

De første 13 hullene spilte også nordmannen helt strålende golf, og var hele syv slag under par for runden. Dessverre for Hovland, klarte han ikke helt å holde tempoet hele veien inn. Med bogey på hull 14 og 15, Hovlands første bogeyer siden torsdagens åpningsrunde, ble det et lite tilbakeslag.

Han fikk med seg en birdie på hull 17 og avsluttet runden med par på hull 18. Dermed ble det en runde på 65 slag, seks slag under par.

Det er den beste runden av alle spillerne lørdag, sammen med Scottie Scheffler, Emiliano Grillo og Danny Lee.

– De første ni hullene var veldig bra. Jeg traff mange fairwayer og greener, og hadde til og med noen «tap in»-birdier. Jeg klarte ikke helt å holde det gående i midtpartiet på de siste ni, men alt i alt var det en ganske god runde golf, sier Hovland til PGA-touren.

Hovland har med runden også hoppet oppover på resultatlisten og ligger nå på en tredjeplass. Før finalerunden har Hovland også kuttet innpå tre slag av ledelsen til Joaquín Niemann. Chileneren er 19 slag under par etter de tre første rundene, og er tre slag foran Cameron Young og seks slag foran Hovland. Bak Hovland er tidligere verdensener Justin Thomas slaget bak, mens verdenstoer Collin Morikawa er to slag bak Hovland.

NÆRMER SEG TETEN: Viktor Hovland lå ni slag bak før den tredje runden og har nærmet seg teten noen.

Hovland klatret hele 54 plasser, fra en delt 61. plass til en delt syvendeplass, på fredag, og nordmannen virket innstilt på å fortsette klatringen lørdag.

Nordmannen åpnet med birdie på hull 1 og 2, og etter ni spilte hull var han fem slag under par. Hovland fulgte opp med en ny birdie på hull 10, og spilte seg frem til en fire meter lang putt for eagle på hullet.

Den fikk han ikke i, men med en nok en birdie var han hele syv slag under par etter elleve hull. Dermed så det ut til at han kunne ha muligheten til å spille sin beste runde på PGA-touren i karrieren. Fra før var Hovlands laveste runde på PGA-touren en 62-runde, ni slag under par, på vei mot turneringsseier i Mexico i fjor høst.

Etter at det ble par på de to neste hullene, ble det imidlertid tyngre for Hovland. Nordmannens første virkelige feil for dagen kom på hull 14, hvor han slo utslaget på par 3-hullet i greenbunkeren. Derfra klarte han ikke å redde par. På hull 15 har Hovland tidligere denne uken forbløffet mange med linjevalget på utslaget:

Samme linje tok han lørdag, og han kom seg også inn på greenen med innspillet, men fra rundt 15 meter ble det en treputt på nordmannen.

Med en birdie på hull 17, ble det til slutt en runde på 65 slag, seks slag under par for Hovland.

The Genesis Invitational er blant de største turneringene på PGA-touren, og alle spillerne som er topp ti på verdensrankingen – inkludert Hovland som er rangert som nummer fire i verden – deltar i turneringen. Premiepotten i turneringen er på hele 107,9 millioner norske kroner, hvorav vinneren stikker av med 19,4 millioner norske kroner.

Hovland går ut i lederballen med Niemann og Young klokken 19.25, norsk tid, på søndag. Du kan følge turneringen på Discovery+ og GOLFTV.

Les mer om

  1. Golf
  2. Viktor Hovland