Molde med 17 på rad – snudde kampen mot Vålerenga

VALLE (VG) (Vålerenga – Molde 1–2) Molde utvidet seiersrekken til 17 kamper på rad i Eliteserien. Vålerenga mistet 5.-plassen i den siste serierunden.

Det så lovende ut for Vålerenga med ti minutter igjen av kampen, men så våknet virkelig Molde. På tre minutter snudde de kampen. Odd overtok med det 5.-plassen fra Vålerenga.

Molde startet kampen med å dominere totalt mot Vålerenga. Etter ti minutter spilt fikk hjemmelaget holde litt på ballen for første gang i kampen, og det utnyttet de seg av. Amor Layouni la inn på bakre stolpe der var Torgeir Børven råsterk og headet inn 1–0.

Vålerenga var mer med i kampen etter scoringen, men det var Molde som skapte de største sjansene – uten at de klarte å sette noen av dem i mål.

– Vi spiller en helt grei omgang på bortebane, mot et bra Vålerenga. Henger bra med og skaper en god del sjanser. Det er ikke så mye å pirke på, litt mer tempo på det vi gjør, så bryter vi gjennom, sa Molde-spiller Martin Linnes til Discovery i pausen.

GOD START: Torgeir Børven satte inn 1–0 og (t.v.) feiret med Osame Sahraoui. Jacob Dicko Eng

Andre omgangen var også jevn. Molde hadde sine sjanser, men forsvaret til Vålerenga holdt lenge unna, men ti minutter før slutt raknet det.

Sivert Mannsverk la inn til Kristian Eriksen på bakre stolpe, som headet ned til Ola Brynhildsen som enkelt satte inn utligningen.

Tre minutter senere felte Henrik Bjørdal Datro Fofana i feltet. Straffen tok han selv og satte inn seiersmålet.

– I dag er det veldig fortjent. Jeg synes vi styrer fra a til å. Vi viser ryggraden i det laget her. Det har vært slitne kropper og hoder, men de samler seg bestandig, sa Erling Moe til Discovery etter kampen.

Odd spilte 1–1 mot Viking og overtok med det 5.-plassen i siste serierunde. Vålerenga. Molde ble suverene seriemestere med 15 poeng ned til Bodø/Glimt.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk