Hovland vant Hero World Challenge etter dramatisk avslutning

Viktor Hovland (25) vant Hero World Challenge – stjerneturneringen til Tiger Woods – etter fire dager med strålende golf. Han forsvarer dermed tittelen fra i fjor.

Nordmannen vant knepent med ett slag foran amerikanske Scottie Scheffler i 2021. På Bahamas denne helgen ett år senere var det nesten en kopi. Mannen fra Oslo forsvarte tittelen i den prestisjetunge turneringen – to slag foran Scheffler.

Men det skjedde ikke uten dramatikk:

På det siste hullet endte nemlig slag nummer to fra Hovland i vannet. Scheffler greide imidlertid ikke straffe den store Hovland-tabben, og nordmannen kunne puste lettet ut etter at han leverte en strålende putt.

– Det var nervepirrende, sier Hovland vist på Eurosport Norge-sendingen like etter at seieren var et faktum.

Selv om turneringen står oppført i kalenderen til PGA-touren, regnes den ikke med i statistikken som en seier på PGA-touren.

– Det er de 20 beste spillerne som er med, så du må spille ditt beste, og det å vinne er ganske artig, fortsetter Hovland.

– Det er artig å avslutte året med en seier og sitte på sofaen i noen uker med et smil om munnen.

I tillegg til Hovland – er det kun nettopp Tiger Woods som har vunnet denne turneringen to år på rad.

– Det er ganske «badass». Jeg er bare fornøyd han ikke har spilt de siste to årene. Å vinne denne turneringen er veldig spesielt.

BAHAMAS: Storspill under solen på Bahamas sørget for ytterligere drøye 10 millioner på bankkontoen for Viktor Hovland.

Det hadde nesten gått ett år siden Hovlands forrige seier i januar, da 25-åringen vant Slync.io Dubai Desert Classic på Europatouren.

Det er bare 20 av verdens beste golfspillere – invitert av Tiger Woods – som deltar i turneringen. Med seieren i Hero World Challenge, sikrer Hovland 9,77 millioner kroner (1 million dollar) i pengepremier.

Fikk du med deg dette Hovland-slaget fra lørdagen?

Hovland startet søndagen med en ledelse på tre slag foran Scheffler, og duoen fulgte hverandre tett lenge i innledningen. Da Hovland ordnet sin andre birdie for dagen på hull seks, vartet Scheffler opp med eagle. Da skilte det kun ett slag mellom dem, men på hull syv presterte amerikaneren kun bogey mens Hovland gjorde birdie. Da var ledelsen tilbake på tre slag til nordmannen.

– Det er en gavepakke til Viktor, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud om spillet til Scheffler.

– Ja, den er overraskende. Vi tar imot ekstra tidlig julegaver fra team Scheffler, fulgte Henrik Bjørnstad opp.

Det skulle komme en enda større og hardere julegave da Scheffler leverte en double bogey på hull ni, og dermed var ledelsen til Hovland på fire slag foran Xander Schauffele som nærmeste utfordrer. Scheffler var med sin double bogey fem slag bak.

KUNNE SMILE MED WOODS: Etter seieren kunne Viktor Hovland posere sammen med trofeet og golflegende Tiger Woods.

Ledelsen ble redusert til tre slag da Hovland måtte tåle sin første bogey for dagen på hull 13.

Men det preget ikke ham: Oslo-mannen presterte birdie på hull 14 og 15.

På det tredje siste hullet var det kun Scheffler som var en reel utfordrer siden tredjeplasserte Cameron Young lå fem slag bak nordmannen.

Og det skulle bli et nervedrama. Med to hull igjen å spille var amerikaneren kun to slag bak etter at han traff flagget på innspillet og fikk med det et godt utgangspunkt for en birdie, noe som han leverte.

På hull 17 fulgte duoen hverandre, og det endte med par for begge. Det siste hullet ble det mest dramatiske da Hovlands andreslag endte i vannet, men det var ikke plettfritt spill av Scheffler heller, som endte i bunkeren på det siste hullet.

Hovland reddet seg inn med en nydelig putt og kunne dermed juble for seier. Både Hovland og Scheffler endte opp med bogey på det siste hullet.

25-åringen gikk søndagens avsluttende runde tre slag under par. Totalt endte det med 16 slag under par.

Turneringen ble vist på Discovery+ og Eurosport Norge.