Sport

Edvald Boasson Hagen vant storritt: - En utrolig prestasjon!

Vant Tour of Britain sammenlagt.

Edvald Boasson Hagen.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Edvald Boasson Hagen (28) kunne søndag juble over sammenlagtseieren i Tour of Britain.

Dermed har nordmannen tatt sin største internasjonal seier siden skadeproblemene han har slitt med de siste sesongene.

Blant gratulantene er Douglas Ryder, sjef for Edvalds lag MTN-Qhubeka.

— Utrolig prestasjon og stort. Team MTN-Qhuebeka er Afrikas lag. Wow, skriver Ryder på sin Twitter-konto.

Det sørafrikanske laget fortsetter med dette sin fenomenale sesong, som også inneholder seire i Tour de France og Vuelta a España.

På søndagens avsluttende etappe til London var det André Greipel som var raskest i spurten, men tyskeren ble senere diskvalifisert for å blokkere Elia Viviani.

Italieneren ble dermed kronet som etappevinner. Boasson Hagen ble nummer fire.

Les også

Bergenseren som vekket Boasson Hagen

Skal hjelpe Kristoff i VM

Boasson Hagen vant også rittet sammenlagt i 2009. For Edvalds del sender søndagens triumf et tydelig signal om at formen er i anmarsj. Det er kun to uker til VM i Richmond, der MTN-Qhubeka-rytteren er tiltenkt en rolle som hjelperytter for Alexander Kristoff.

Tidligere i september fortalte Boasson Hagen overfor Aftenposten at han var villig til å hjelpe Kristoff til VM-seier, hvis han fikk kompensasjon: — Skal vi slite for Kristoff, så får han betale for seg.

Boasson Hagen seiler imidlertid opp som en mulig medaljekandidat, og dersom Kristoff har en dårlig dag i Richmond, vil trolig MTN-Qhubeka-rytteren sikte seg inn mot edelt metall.

Boasson Hagens har slitt stort de siste sesongen, blant annet på grunn av en akillesskade og et kragebeinsbrudd.

I år har han imidlertid vunnet fellestarten og temporittet i NM, etapper i Tour des Fjords og Danmark Rundt, samt sammenlagtseieren i Tour of Britain.

La grunnlaget på etappe 5 og 6

Det engelske proffrittet inneholder ikke de aller største stigningene. Dermed var også kampen om sammenlagtseieren jevn helt til slutt.

Den 5. og 6. etappen ble avgjørende for Boasson Hagen. PÅ den 5. etappen til Hartside Fell fulgte han et imponerende angrep fra Wout Poels. Nordmannen kom i mål to sekunder bak nederlenderen, og tok med det over sammenlagtseieren.

Dagen etter, på etappen til Nottingham, ble Boasson Hagen nummer to igjen, denne gangen på samme tid som vinneren Matteo Trentin.

Etter at han kom i mål med feltet på den 7. etappen inn til Ipswich, handlet det bare om å holde seg på sykkelen på avslutningsetappen.

Sykkelfrelst? Da anbefaler vi disse sakene:

  • Ekspert: - All grunn til å tro på Kristoff i VM

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen