Sport

-Tour på sitt beste!

Humøret til Thor Hushovd svingte fra bånn til topp på 24 timer. Men det måtte et uhell til.

 • Espen Hansen
  Aftenposten

Onsdag kveld var Thor Hushovd så langt nede som han aldri har vært før som sykkelrytter. Hans personlige trener Atle Kvålsvoll måtte flere ganger minne ham på at det alltid skjer noe dramatisk i Tour de France. Kanskje var det snart Thors tur til å ha den nødvendige flaksen.Snakk om å bli hørt! Den dramatiske velten rundt 900 meter før mål gikk ut over Hushovds hardeste konkurrenter om den grønne spurttrøya. Nå er det bare syv poeng opp til ledende Tom Boonen som kom syklende i mål sammen med Robbie McEwen minuttet etter at Hushovd hadde passert streken som nummer fem.Derfor var det en strålende og offensiv Hushovd som møtte den norske pressen noen få minutter etter målpassering:— Dette er Tour på sitt beste, sa han med et smil før han tok seg raskt inn.- Jeg håpet jo ikke akkurat at Boonen skulle velte, men jeg er veldig fornøyd.En time senere var hele Credit Agricole på France 2, TV-kanalen som har rettighetene til Tour'en i hjemlandet.En smilende Hushovd oppsummerte rittet så langt for kanalens superkjendis Gérard Holtz og avsluttet med følgende løfte:- Jeg er helt sikker på at jeg skal vinne en etappe i år.

Måtte stoppe.

Men det var ørsmå marginer Hushovd hadde på sin side da han såvidt unngikk et ublidt møte med den våte og harde asfalten.- Jeg skjønte at det kunne skje noe der. På de siste kilometerne var det flere ganger at bakhjulet spant, det har jeg ikke opplevd før. Frem mot den siste svingen var det endel skummel knuffing, og jeg bestemte meg for å være ekstra på vakt. Derfor fikk jeg ikke panikk.Hushovd måtte stoppe og løfte sykkelen unna noen av dem som lå foran ham, kom seg kjapt på igjen og hadde god grunn til å juble for femteplassen.Aller verst gikk det ut over stakkars Christophe Mengin som var i brudd i nesten hele etappen. Han var først inn i svingen og sist ut - på båre! På sykehuset ble det heldigvis ikke konstatert noen brudd.Allerede på dagens 228,5 km. lange etappe som har målpassering i tyske Karlsruhe, mener Thor Hushovd at han har mulighet til å knappe enda mer inn på Boonens forsprang.

Les også

 1. Råflaks i regnværet

 2. - Hadde sett meg ut denne spurten

 3. Folkets favoritt

 4. Nektet å bruke den gule trøya

 5. - Kunne vært den største dagen

 6. Slo kompisen - fikk skryt av Armstrong

 7. Ny fulltreffer fra spurtkanonen

 8. Vil vinne fire spurter i dag

 9. - Unnskyld, Thor!

Christope Mergin ledet inn i siste sving, men deiset i asfalten ut av siste sving før opp-<br/>løpet. Etter mange små marginer mot seg, snudde lykken for Thor Hushovd lille bildet). Nå øyer han igjen en mulighet til å kapre den grønne poengtrøya.

Les mer om

 1. Tour de France