Brækhus venter på Stortingets avgjørelse før hun signerer ny kontrakt

Tirsdag får Cecilia Brækhus vite om hennes neste kamp kan bli arrangert i Norge. Hun avviser at usikkerheten påvirker henne.

Cecilia Brækhus var i godt humør på pressetreffet onsdag. I bakgrunnen er Rune Brynhildsen.
  • Nicholas Bergh

SJØLYST (Aftenposten): Cecilia Brækhus er i en posisjon enhver bokser drømmer om. Hun har vært ubestridt verdensmester, det vil si innehaver av alle de fire tittelbeltene, siden seieren over kroaten Ivana Habazin i september.

I nærmeste fremtid skal imidlertid to viktige beslutninger tas i sammenheng med Brækhus allerede historiske boksekarriere.

  • 16. desember skal Stortinget stemme over hvorvidt forbudet mot proffboksing på norsk jord skal oppheves.
  • Brækhus-teamet skal forhandle om ny kontrakt med promotorselskapet Team Sauerland. Den nåværende kontrakten går ut 21. februar.

Og Sauerland-forhandlingene avhenger i aller høyeste grad av det som skjer på Stortinget tirsdag 16. desember, opplyser Brækhus' kommersielle manager Rune Brynhildsen.

Rune Brynhildsen er Cecilia Brækhus' kommersielle manager. Han sier at Brækhus-teamet har en god dialog med promotorselskapet Team Sauerland.

— Vi er i positiv dialog med Team Sauerland om det som skal skje videre, men vi har ikke konkludert med noe som helst. Det er egentlig ikke vits å snakke om dette før vi vet hva som skjer i Norge, for det er to veldig forskjellige scenarioer: Enten skal det bokses i både Norge og utlandet, eller så skal det bare bokses i Norge, sier Brynhildsen.- Dagen etter at Stortinget har sagt sitt (onsdag, 17. desember, journ. anm.), begynner vi forhandlingene ordentlig, legger han til, legger han til.

Les også

Brækhus: - Jeg kommer til å luske rundt på Stortinget

Går trolig Brækhus' vei

Det er mye som tyder på at Cecilia Brækhus får en god nyhet på tirsdag. Høyre og Fremskrittspartiet har uttrykt sin støtte for å opphevde proffboksingforbudet, og de kommer sannsynligvis til å få støtte fra Venstre, noe som i såfall vil være nok til at forbudet oppheves.

Brynhildsens uttalelser kommer i sammenheng med Brækhus' pressetreff på Sjølyst i Oslo onsdag. Der var Brækhus i godt humør, til tross for at hun fortsatt går med krykkeretter skaden hun pådro seg i kampen mot Jennifer Retzke.

Selv sier Brækhus at hun ikke lar seg påvirke av usikkerhetsmomentene.

— Det folk kanskje ikke helt forstår, er at min prioritet er idretten, å gå i ringen, være i form, og få de mest attraktive kampene. Selvfølgelig får debatten om proffboksing masse oppmerksomhet i avisene, men det er ikke det jeg går rundt og tenker på til daglig, sier Brækhus til Aftenposten.

Brækhus har en god følelse etter nok et ubeseiret år. Her poserer hun med sine fire tittelbelter, dagen etter seieren over Ivana Habazin.

33-åringen fra Bergen innrømmer at hun er sliten etter fire kamper og mye trening i 2014, men motivasjonen er uansett på topp.— Jeg har en god følelse. Uansett hva som skjer, skal vi bygge videre på det. Vi har fire belter, vi kan slå i bordet med ganske mye. Neste år blir, uansett hva som skjer, et veldig spennende år.

Må gå med krykker til midten av januar

Brækhus har planer om å holde på i to-tre år til. De planene påvirkes ikke av avgjørelsen som tas på Stortinget tirsdag.

— Nei. Det er én ting som påvirker det, og det er hvor lenge jeg ønsker å trene og bokse, sier Brækhus bestemt.

Under pressekonferansen ble Brækhus spurt om hun vil rekke å delta i en ny kamp før kontrakten med Team Sauerland går ut 21. februar.

Da skjøt manager Brynhildsen inn «det skal holde hardt», før Brækhus brøt ut i latter.

Bergenseren skal nemlig gå med krykker helt til midten av januar, noe som gjør det uaktuelt å trene seg opp til en kamp før kontrakten går ut.

Les også

Cecilia Brækhus skal fortsatt dopingtestes på trening

Ønsker seg kamp i Bergen

Dersom forbudet mot proffboksing blir opphevet tirsdag, er det godt mulig at Brækhus' neste kamp blir på norsk jord.

DNB Arena i Stavanger, Oslo Spektrum og Telenor Arena på Fornebu har alle blitt nevnt som mulige arenaer for Brækhus. I tillegg er arenaer i Bergen-området naturligvis av interesse for Brækhus. Da er i såfall Vestlandshallen og Sotra Arena aktuelle steder.

— Bergen er hjembyen min, og jeg har alltid hatt støtten fra bergenserne i ryggen. Dette kan være min måte å gi tilbake på, sier Brækhus.

Inntill videre er det imidlertid fortsatt en mulighet for at Brækhus vil nektes å bokse foran sitt hjemmepublikum. Det hele står og faller på avstemningen på Stortinget tirsdag.

Brækhus er veldig spent på utfallet, og sier spøkefullt at hun kommer til å «luske rundt i gangene» på Stortinget tirsdag.