Omdømmeekspert: - Game over, Lance!

<p>Ikke imponert over nattens intervju.</p>

FILE - In this July 19, 2009, file photo, Lance Armstrong crosses the finish line during the 15th stage of the Tour de France cycling race in Verbier, Switzerland. Armstrong confessed to using performance-enhancing drugs to win the Tour de France during a taped interview with Oprah Winfrey that aired Thursday, Jan. 17, 2013, reversing more than a decade of denial. (AP Photo/Laurent Rebours, File)
  • Simen Waagsether

Tidligere proff-syklist Lance Armstrong innrømmet i natt å ha brukt doping i sin aktive sykkel-karriere, da han stilte i intervju med talkshow-verten Oprah Winfrey. Armstrong innrømmet utstrakt dopingbruk fra midten av 90-tallet og frem til 2005, men ser ikke på seg selv som en jukser.

Intervjuet fikk massiv forhåndsomtale over hele verden, og det var lenge klart at syklisten ville innrømme dopingbruken. Derfor var omdømmeekspert Jarle Aabø svært spent på hvordan Armstrong ville takle situasjonen.

— I utgangspunktet trodde jeg det ville hjelpe ham å stille i dette intervjuet, men måten han fremstod på gjør at jeg nå mener at han aldri burde gjort det, sier Aabø, som ikke er imponert over måten Armstrong fremstod på.

— Hensikten med å stille i et talkshow på denne måten, er å få frem medfølelse. Her har det motsatte skjedd, konstaterer Aabø overfor adressa.no.

Spikeren i kisten

I del 1 av intervjuet, som ble sendt i natt norsk tid, fortalte Armstrong blant annet at han hadde sett på definisjonen av å jukse, og at det ikke samstemte med det han hadde gjort. 41-åringen fortalte at han trolig ville sluppet unna med dopingen, om det ikke hadde vært for comebacket i 2008. - Da han sa det, var det game over. Hadde han ikke sagt det om comebacket, kunne han kanskje hatt en sjanse til å komme bedre ut i del to av intervjuet, sier Aabø.

Del 2 blir sendt natt til lørdag norsk tid.

- Fem ganger null i stilkarakter

Aabø mener at Armstrong var foraktet før nattens intervju, og at man nå må lete etter et enda mer negativt ord for å beskrive hva folk flest mener om syklisten.

- Hva tror du var strategien til Armstrong?'

— Armstrong har aldri vært en «vanlig» person, og han hadde nok en plan om å fremstå mer «normal» enn tidligere. Hadde han fått til det, kunne han reddet seg inn en smule, sier omdømmeeksperten.

- Tror du Armstrong kan hente seg inn noe i del 2 av intervjuet?

— La oss si det slik at han har kommet fryktelig skjevt ut fra hoppkanten, og jeg tror nå at han lander på rumpa med fem ganger null i stilkarakter.