Sport

Bjarne Riis suspendert av omstridt eier

Den tidligere lageieren og Tour de France-vinneren Bjarne Riis er i ferd med å få en svært ydmykende exit fra internasjonal sykkelsport.

Oleg Tinkoff (t.v.), som eier laget Bjarne Riis er direktør for, skal ha utelukket dansken på grunn av svake resultater.

Den danske avisen BT skriver at Riis er på vei ut av Tinkoff-Saxo-laget. Russeren Oleg Tinkoff, som eier laget Riis er direktør for, skal ha utelukket dansken på grunn av svake resultater, og det skal være årsaken til at den fargerike dansken ikke var til stede på klassikeren Milan-Sanremo søndag.

Allerede da begynte ryktene å gå om at alt ikke var som det skulle mellom russeren og Riis, og det viste seg å være hold i ryktene om at det var problemer, for Bjarne Riis var satt på døren av Oleg Tinkoff allerede før klassikeren startet.

Brått brudd

Det betyr at dansken ikke lenger har noe med livsverket sitt å gjøre. Det var han som opprettet det danskbaserte sykkellaget, som i 2013 ble overtatt av den nåværende russiske eieren.

Bruddet mellom Riis og Tinkoff er kommer brått på de aller fleste, og selv ikke rytterne på laget har fått noen beskjed om at dansken er utestengt. De fikk heller ingen forklaring på hvorfor Riis ikke var til stede i Sanremo søndag.

Mange reagerte på at Riis ikke var på monumentløpet i Italia, for rittet skulle bli et høydepunkt, der lagets nyinnkjøpte stjerne, Peter Sagen, skulle være med å kjempe om seieren.

Mandag morgen kom den offisielle forklaringen fra laget i form av en e-post fra Oleg Tinkoffs administrerende direktør, Stefano Feltrin. Han kunne meddele at Riis offisielt var «suspendert».

BT skriver at ingen i eller rundt laget kan klargjøre eksakt hva dette betyr, men mange tror det kan tydes på den måten at Bjarne Riis er ferdig i Tinkoff-Saxo. Dermed kan det fort skje at han er ferdig i internasjonal sykkelsport også. (©NTB)

Les også

  1. – Riis blant «vinnerne» i dopingrapport

  2. Russland-sanksjoner kan felle Tinkoff fra sykkelen