Sport

Første VM uten norsk medalje på fire år

Etter et mektig comeback ble forhåndsfavoritt Alexander Kristoff nummer fire i VM.

Her er Alexander Kristoff i intervjusonen etter fjerdeplassen.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Richmond (BT/Aftenposten): TV-seerne ble snytt for spurten bak gullvinner Peter Sagan, men i den maktet Alexander Kristoff å kjempe seg til en sterk 4. plass.

Det etter at han tidvis lå langt bak, og på flere tidspunkt virket ferdig.

— Jeg hadde håpet å vinne, men er ikke skuffet når løpet gikk som det gjorde. Da jeg så hvordan de andre løpene i VM var, tenkte jeg det ville bli vanskelig å få en helt samlet spurt, sier Kristoff i pressesonen i Richmond

Her har Peter Sagan innsett at han er verdensmester. I bakgrunnen kan du skimte at Alexander Kristoff spurter om medaljene. Den kampen kunne imidlertid ikke TV-seerne se på direkten.

Edvald Boasson Hagen var et par mil fra mål med i en gruppe som fikk litt avstand til feltet. Siden Kristoff var kaptein, kunne han ikke dra, og gruppen ble hentet. Da stakk Sagan, som holdt til mål.— Det er vanskelig å si om jeg ble felt av taktikken. Jeg fulgte den. Kanskje kunne jeg fått en 2.-3. plass. Det er ikke gøy ikke å dra, men sånn er det noen ganger. Jeg følte meg veldig bra, sier Hagen.

— Jeg slet litt hele dagen, så jeg ga Edvald litt frihet på slutten, sier Kristoff.

Fikk du med deg dette? TV-tabben fikk kommentatoren til å rase: - Maken til skandale!

Første gang siden 2011

Lenge så det veldig mørkt ut for de norske. Seksmannslaget var uheldige flere ganger i rittet. Vegard Breen, Sven Erik Bystrøm og Lars Petter Nordhaug måtte bryte. De tre som fullførte var alle involvert i en stor velt, før de slo tilbake.

Bare ikke hardt nok til å hindre at årets sykkel-VM endte uten norske medaljer, for første gang siden 2011. I fjor ble det gull og bronse på U23-fellesstarten, året før bronse i samme ritt, mens det ble ett juniorgull, ett juniorsølv og ett seniorsølv i 2012. Alexander Kristoff avsluttet sesongen med VM i går, og drar på ferie til Bahamas. I det som har vært et eventyrlig sykkelår for ham, har han vunnet 20 seirer. Den gjeveste triumfen av dem alle kom i svært prestisjetunge vårklassikeren Flandern rundt.

Sykkelfrelst? Da anbefaler vi disse sakene:

  • Vincenzo Nibali ble sendt hjem fra Spania Rundt i skam. Årsaken var utspekulert biljuks, som skapte storm i sykkelverdenen. Få med deg reaksjonene her.
  • Kristoffs trener om fylleskandalen: - Vil skape enorme problemer
  • Froome, Quintana og Contador droppet Richmond-VM. Les hvorfor her.

Les mer om

  1. Alexander Kristoff