Gulltreneren vil ha Medhus på landslaget

Svenn Erik Medhus har vært en nøkkelspiller i ØIFs gullsesong. Nå vil trener Marinko Kurtovic ha ham på landslaget.

Svenn Erik Medhus har vært en viktig bidragsyter til ØIFs gullsesong.

SANDEFJORD (Aftenposten): – Svenn Erik har vært seriens beste målvakt denne sesongen. Jeg synes landslagsledelsen burde se på ham, sier Marinko Kurtovic. Og Arendal-treneren, som fulgte opp cupgullet med seriegull i Runarhallen onsdag kveld, burde vite hva han snakker om, for han var selv målvakt.

Selv sier Medhus at han ikke har tenkt så mye på saken.

— Det er ikke opp til meg å bestemme hvem som skal stå, men jeg er motivert selv om jeg begynner å bli en gammel mann (32), sier keeperen som har 46 landskamper. Det er imidlertid tre år siden siste landskamp.

Etter seieren over Runar var rørleggeren mest opptatt av å feire seieren.

— Det var deilig å kunne innfri. Vi har ligget på topp hele veien, og alle har prøvd å ta skalpen vår. At vi greier å holde unna, er sterkt gjort – selv om «topplagene» har sagt at de har nedprioritert cupen og serien, sier Medhus syrlig og tenker på at Champions League-plassen deles ut til vinneren av sluttspillet.

- Medhus kunne vært enda bedre

Runars assistenttrener, tidligere landslagskeeper Sindre Walstad, har et spesielt forhold til Medhus.

— Vi spilte sammen i Sandefjord noen år og han lærte av meg. Han har et skyhøyt potensiale, og det har han fått frem når han har trent bedre i år. Det er synd at han ikke har gjort det før, for han har kapasiteten. Svenn har størrelsen, han er en fighter og han har den riktige skallen, skryter Walstad.

- Så det er riktig å be landslagsledelsen se på ham?

— Jeg vet ikke. Han må vurderes ut fra det han presterer i den norske serien, som ikke er den aller beste. Landslaget har en bra trio i Ole Erevik, Espen Christiansen og Magnus Dahl. Medhus er 32 år. Det skal mye til at han kommer inn igjen, sier en nøktern Walstad.

Gikk i skole hos Walstad

Medhus bekrefter at han hadde en fin tid sammen med Walstad.

— Da vi spilte sammen, var han desidert best. Men etter hvert overlot han mer og mer ansvar til meg. Jeg kaller ham bare far. Han var viktig for meg.

- Trente du ikke bra nok før?

— Tja. Vi har i alle fall trent veldig bra under Marinko. Han har med sitt kroatiske blod brakt litt ny mentalitet inn i laget. Det han har prestert med laget er vanvittig imponerende, sier Svenn Erik Medhus.

Så spørs det om landslagssjef Christian Berge synes Medhus er vanvittig imponerende.

Få overraskelser

I de andre kampene i serieavslutningen kom det få overraskelser. Bodø slo Bækkelaget, men ettersom Arendal slo Runar, måtte nordlendingene nøye seg med sølv. Bækkelaget må spille kvalifisering.

Nøtterøy hadde kniven på strupen borte mot Fyllingen, men den skar seg inn. Laget til Johnny Jensen tapte og må spille i 1. divisjon neste år.

På Elverum vant hjemmelaget 25-22 over Haslum, men det var tre mål for lite til å frata bæringene bronsen.

Nykommer Lillestrøm var klare for nedrykk lenge før siste serierunde.