Chris Froome: – Jeg er i ønskeposisjon

Chris Froome har karrierens fjerde Tour de France-seier halvveis i lomma foran lørdagens tempoetappe med start og mål i Marseille.

Chris Froome skal ikke ta noen sjanser lørdag.

Briten har fått langt tøffere kamp om seieren i årets ritt enn mange på forhånd hadde regnet med. Når to etapper gjenstår har han kun henholdsvis 23 og 29 sekunders forsprang til rytterne bak seg på resultatlista.

På papiret er Froome en bedre temposyklist enn både Romain Bardet og Rigoberto Urán, hvilket skulle tilsi at Sky-kapteinen sikrer sammenlagtseieren på den 22,5 kilometer lange tempoetappen i Marseille lørdag ettermiddag.

Hovedpersonen innrømmer da også at han er svært komfortabel med situasjonen.

– Jeg er i en fantastisk posisjon, og selv om forskjellene er små, vil jeg heller være i mitt ståsted enn i posisjonen som nummer to eller tre. De skal jakte, sier han.

På tempoetappen i Düsseldorf som innledet årets Tour de France slo Froome alle sine argeste konkurrenter i kampen om sammenlagtseieren. Den etappen var imidlertid preget av regnvær, og mange valgte å være forsiktig i svingene.

I Marseille lørdag er det ikke ventet nedbør, men Froome vet godt at han likevel må være våken. Et enkelt uhell er nok til at seieren ryker.

– Jeg må gjøre alt riktig. Jeg skal ikke ta sjanser i svingene, akkurat som jeg heller ikke gjorde det i Düsseldorf, sier han.

Froome vant Tour de France i 2013, 2015 og 2016. I 2014 veltet han tidlig i løpet og måtte bryte.

Verken Romain Bardet eller Rigoberto Urán har vunnet Touren tidligere.