Sport

Mens Zucca løp på Bislett, spilte lagkameratene VM-kamp: – Det er kjedelig

Mats Zuccarello løp for veldedighet med dårlige knær. Samtidig spilte Norge åpningskamp i ishockey-VM.

Mats Zuccarello løp sisteetappen for sin egen stiftelses lag. Men han skulle gjerne vært i Danmark og spilt hockey for Norge.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist
  • Stig B. Hansen (foto)

På bordet i møterommet på Thon-hotellet i Rosenkrantzgata satt 30-åringen og så ishockey på en mobiltelefon. Norges landslag spilte sin første kamp i VM. Norges største hockeystjerne måtte melde avbud på grunn av dårlige knær.

Helsen er likevel ikke dårligere enn at han kan løpe sjarmøretappen i Holmenkollstafetten for sitt eget veldedighetslag, Zuccarello Stiftelsen. Men det er ikke fritt for at tankene er litt i Herning hvor Norge spiller VM-hockey.

– Det er kjedelig. Jeg skulle ønske at jeg var der. Hadde jeg vært skadefri og vært i stand til å gi hundre prosent for Norge, så hadde jeg vært der, sa han og sendte til stadighet stjålne blikk ned på telefonen hvor Norge på dette tidspunktet hadde tatt ledelsen 2–0 i åpningskampen mot Latvia.

Les også

Etter Holmenkollstafetten kom Petter Northug med en gladmelding

For et par år siden bestemte Mats Zuccarello seg for å starte opp sin egen veldedige stiftelse. Formålet er å gi barn som ellers ikke ville ha fått muligheten, innpass i idretten. I oppstarten gikk han inn med en halv million kroner av egne midler.

Formålet med å stille opp i Holmenkollstafetten er å skape mer oppmerksomhet og sørge for at folk gir sitt bidrag til et arbeid som han virkelig brenner for.

– Dette er noe jeg bryr meg veldig mye om, sier New York rangers-stjernen.

Syvende mest solgte

Hans stjernestatus i New York Rangers og amerikansk hockey er ubestridt. Denne uken fikk han vite at trøyen med «Zuccarello» på ryggen er verdens nest mest solgte hockeytrøye.

– Det er moro, sier han beskjedent.

På laget som løp sammen med titusener av andre hadde Zuccarello sikret seg enkelte kjendiser. Den mest kjente av dem var Thomas Hayes (Skam-William) som løp første etappe.

Da Zuccarello kom i mål måtte han konstatere at Norges iskrigere hadde tapt kampen mot Latvia 2–3 i spilleforlengelsen. Det ble bare ett poeng.

– I hvert fall bedre enn ingen poeng. Sånn er hockey, sier han og gjør klar til bankett.

Løp for to lag i samme klasse

På tredje etappe hadde han Glenn Jensen, Norges mest kjente reservekeeper og mest kjent fra TV 2-realityserien «Iskrigerne». Jensen gjorde det kunststykke å løpe for to forskjellige lag i samme klasse.

Da han hadde gjort ferdig sin 3.-etappe for Zuccarello Stiftelsen tok han en kjapp overgang til Right to Play-laget som han hadde konkurrert med på tredjeetappen.

Right To Play hadde med løpere som Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Ingvild Flugstad Østberg og Odd Bjørn Hjelmeset og vant veldedighetsklassen på sterk tid. Glenn Jensen løp sjarmøretappen inn på Bislett.

– Når de spør meg om å stille opp for en god sak, så stiller jeg selvfølgelig opp, sier Jensen til Aftenposten mens han hiver etter pusten.

Utholdenhet er ikke reservekeepere i hockeys sterkeste side.