Sport

Sensasjonell seier for 13-åring i X Games på Fornebu: – Jeg ble helt satt ut

Kokomo Murase fra Japan skrev historie.

Kokomo Murase var lykkelig etter å ha vunnet i X Games-debuten.
  • Sindre Trygsland

FORNEBU: Selv om hun aldri har deltatt i X Games, har det allerede vært mye snakk om 13 år gamle Kokomo Murase fra Japan. Lørdag viste hun hvorfor.

I den tredje omgangen, landet hun et triks ingen har gjort før henne (backside double cork 1260). Det holdt til soleklart gull. Konkurrentene trodde knapt det de så da supertalentet landet det historiske trikset.

Satte ut konkurrentene

Sølvvinner Julia Marino sto i målområdet og måpte da hun så Murase lande det spektakulære trikset.

– Jeg ble helt satt ut. Det er en helt utrolig ting å gjøre i X Games-debuten, sier hun.

– Ekstremt imponerende, er dommen fra Silje Norendal.

Selv endte hun på en skuffende sjetteplass.

Kokomo Murase jublet for gull på Fornebu. Hun vant foran Julia Marino og Enni Rukajärvi.
Les også

Sjåstad Christiansen gråt etter å ha sikret X Games-bronse

Vinneren selv var lykkelig, og hadde følgende beskjed å gi til Aftenposten via sin tolk:

– Jeg er veldig glad. Nå ønsker jeg å fortelle det til foreldrene mine, før hun sa at det var moren og faren som var årsaken til at hun er blitt så god på brett.

Ville gi full pott

Lørdagens opptreden på Fornebu var 13-åringens første i X Games. Men hun hadde allerede rukket å spre frykt blant konkurrentene og spenning blant publikum på forhånd. Murase er nemlig blitt beskrevet som noe helt spesielt. Og hun beviste altså hvorfor på norsk jord.

– Det er sykt imponerende det hun gjør. Jeg snakket med en dommer som ville gi henne 50 poeng, altså full pott. Men med litt ruskete landing så ble det 49.66, sier snowboardekspert Jonas Greve.

Jonas Greve har vært ekspert på norsk TV under de to siste vinter-OL.

Han hadde store forventninger til vinneren før konkurransen.

Første gang han la merke til japaneren, var i en film der hun hadde lagt ut høydepunktene fra 16/17-sesongen. Det hun gjorde imponerte stort.

Les også

Snowboardstjernen synes det er absurd å være i Oslo-varmen nå

Murase har tidligere deltatt i US Open i mars. Da ble det en fjerdeplass i slopestyle. Men forventningene for fremtiden er skyhøye.

– Det er en ganske stor sjanse for at hun blir den neste eneren. Hvis alt klaffer, og hun holder seg skadefri og kjører som nå, så er hun garantert på pallen i OL om fire år.

Også under OL ble Murase trukket frem som noe helt spesielt. Da var hun for ung til å konkurrere. Men blant annet i Telegraph ble hun omtalt som «den beste kvinnelige snowboarderen» til tross for den unge alderen.

Les mer om

  1. OL
  2. X-games