Sport

Kristoff vurderer å bryte Tour des Fjords

Stavanger-syklisten sliter med formen etter sykdom

Alexander Kristoff sliter med sykdom.
  • Fredrik Fornes
svp://8573?view=sa

STAVANGER (Aftenbladet): Katusja-syklist Sergej Tsjernetskij stakk av med seieren på den første etappen av Tour des Fjords. Lagkamerat Alexander Kristoff trillet inn med hovedfeltet, og var på ingen måte fornøyd med dagen.

Etter å ha ligget syk med lungebetennelse de siste dagene, var det usikkert hvilken form Stavanger-syklisten var i. Etter etappen, var det klart at den var såpass dårlig at det er aktuelt å bryte rittet.

— Blir formen verre i morgen, så er det ikke vits å kjøre. Men det vurderer vi før etappen. Jeg håper naturligvis å få fortsette, sier Kristoff til Aftenbladet etter fredagens etappe.

- Stiller i morgen

Trener Stein Ørn er sikker på at Kristoff stiller til start også lørdag. Formen var ikke verre enn forventet, men det var tydelig at Kristoff var redusert.

— Vi vurderer ham jo kontinuerlig, men sånn som det er nå, så stiller han. Han hadde ingen sykdomstegn i dag. Det var kaldt og vått i dag, og det er alltid en belastning, men han ser ut til å takle det. Skulle han imidlertid få noen tilbakefall med feber eller lignende i natt, er situasjonen en annen, forteller Ørn.

Endrer målsetting

Kristoff var på ingen måte fornøyd med dagen, etter å ha slitt seg gjennom de 205 kilometerne fra Valle til Stavanger. Håpet om å vinne sammenlagtseier er en gang for alle satt strek over. Nå innser 26-åringen at det kan bli vanskelig å i det hele tatt ta en etappeseier.

— Det var morsomt at laget vant i dag, når jeg ikke var i form. Men jeg hadde jo håpet det skulle være meg, sier han.

Irritert Nordhaug

Zico Waeytens (Topsport Vlaanderen) og Amund Grøndahl Jansen (Team Plussbank) satt i brudd store deler av etappen, men ble etter hvert kjørt inn. Tsjernetskij satt i det avgjørende bruddet sammen med norske Lars Petter Nordhaug (Belkin), Mike Teunissen (Rabobank Development Team) og Zico Waeytens (Topsport Vlaanderen-Beloise). Nordhaug angrep tolv kilometer før mål, og Tsjernetskij var den eneste som klarte å holde følge.

Russeren hadde hele løpet ligget bak og samlet krefter. Dermed var det hans om var sterkest de siste kilometerne, og kunne strekke armene i været da han passerte mållinja.

- Russeren lå bare på hjul, og gjorde ingenting. Inne på siste runden gjorde jeg et angrep, og fikk en luke, men plutselig var russeren der igjen. Også da nektet han å gjøre noe jobb. Dermed var han helt utvilt på slutten, og jeg hadde ikke en sjanse. Jeg synes rett og slett det var en usportslig måte å vinne på. Men de tok jo seieren, så de er sikkert fornøyde , sier en tydelig irritert Lars Petter Nordhaug etter målgang.

Tsjernetskij vil dermed sykle med den gule ledertrøyen i morgen, lørdag. Da sykles det to etapper i Tour des Fjords. Først en 103 kilometer lang etappe fra Hjelmeland til Forsand, før det kjøres lagtempo fra Risavika til Stavanger sentrum senere på dagen.

Les også

  1. Håper folk trosser regnet

  2. Bare nesten for Nordhaug

svp://8573?view=sa

Les mer om

  1. Alexander Kristoff