- Bergen mobiliserer best for Brækhus

Men Stavanger byr opp til vestlandsduell om boksedronningen.

Cecilia Brækhus bokser kanskje sin første proffkamp i Norge på hjemmebane i Bergen.

Et stortingsvedtak før jul har åpnet for at det kan arrangeres proffboksestevner i Norge. Akkurat nå anses det som realistisk med et historisk førstestevne over sommeren. Blant mye annet som må avklares, er hvor et slikt stevne skal gå.

Cecilia Brækhus' kommersielle manager, Rune Brynhildsen, er i dialog med aktører over det ganske land. Og Brynhildsen sier Bergen kan ha godt håp om å få huse sin egen verdensmester.

— Hvis du skal se på det som en bykamp, er Bergen definitivt mest på offensiven. Der er både næringsaktører, politikere og privatpersoner på oss, sier Brynhildsen.

Brækhus slo Jennifer Retzke i november.

Det gjør at Bergen skiller seg positivt ut fra "konkurrenter" som Oslo Spektrum, Telenor Arena og Stavanger-storstuen DNB Arena, mener Brynhildsen. — I Oslo, Bærum og Stavanger er det kun dem som drifter og eier arenaer som er på oss. Bergen har så langt klart å mobilisere best.

BT har tidligere skrevet at eventselskapet Bergen City Event på vegne av kommunen følger med på mulighetene for boksing i byen. Selskapet ledes av Jacob Lund.

— Vi har hatt kontakt både med ham og mulige arrangementsledere i Bergen. Byen er riktig posisjonert for et stevne, bekrefter Brynhildsen.

Dette tilbyr Stavanger

Han har vært i kontakt med ansvarlige for både Vestlandshallen og Sotra Arena, to alternativer som peker seg ut som aktuelle i regionen. Men også de nevnte utenbys-hallene regnes for å være velegnede boksesteder. Ikke minst i Stavanger ivrer de etter å få henne på besøk. Det understreker Petter Nystrøm, sjef i DNB Arena, som sto ferdig i 2012. — Vi kan lage et kanonbra boksestevne i en intim arena, med plass til 5.000-6.000 tilskuere. Managementet til Brækhus har sagt vi er et alternativ, men hvis Bergen blir valgt først, har jeg forståelse for det. I kvantitet kan vi heller ikke konkurrere mot 20.000 i Telenor Arena, sier Nystrøm.

Vanligvis spilles det hockey i DNB Arena, men det holdes også konserter og begivenheter som det populære isshowet til Disney.

Vestlandshallens daglige leder, Knut Kristiansen, understreker nok en gang at de ønsker å være Brækhus-vertskap.

— I retur har Brækhus-managementet sagt at de ønsker å se på Vestlandshallen. Det skal de selvfølgelig få lov å gjøre, sier Kristiansen.

- Klare på en dag

Kapasiteten Vestlandshallen kan tilby er vesentlig større enn den i DNB Arena, men det krever langt mer arbeid å rigge bergensarenaen til et boksestevne.

— Jeg tror ikke det er så mye mer å tjene på 10.000 i Vestlandshallen, kontra 6.000 hos oss i Stavanger. Vi kan være klare til kamp på en dag. Alt som trengs er å fjerne vantene, legge gulv og få opp en boksering, sier Nystrøm.

Les også

Sauerland bryter med Brækhus-trener

Kristiansen svarer slik:— Vi kan sikkert få tribuner som i Stavanger (på alle sider), men om det blir like intimt og bra vet jeg ikke. Det har vært store konserter og arrangementer her tidligere, som Vennebyen. Uansett kan vi ikke gjøre noe utover å tilby Vestlandshallen.

Brækhus vil etter det BT erfarer gå sin første kamp i 2015 utenlands. Den andre kampen, kan fort gå i Norge, men ikke på denne siden av sommeren.

— Alle er veldig utålmodige og det skjønner jeg godt. Men vi må ha på plass en promotoravtale, før vi kan begynne å selge produktet. Det er det viktigste nå, sier manager Brynhildsen. Brækhus-kontrakten med promotorselskapet Team Sauerland løper til slutten av måneden.

BT forsøkte mandag å få kommentarer fra Telenor Arena og Oslo Spektrum, uten hell.