Sport

FIS varsler kjempeløft for Maren Lundby og hoppjentene: – En glimrende mulighet

Hoppjentenes kamp for like rettigheter fikk et voldsomt løft torsdag.

Maren Lundby kan se fram til flere positive grep innen kvinnehopp fra neste sesong.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) varsler flere storbakkerenn og mikskonkurranser. Det åpner for Maren Lundby i Raw Air.

FIS' renndirektør Walter Hofer var på plass sammen med kulturminister Trine Skei Grande da ideene ble lansert på kvinnedagen foran Raw Air.

– Vi startet med kontinentalcup for kvinner i 2004. For bare sju år siden kom verdenscupen på programmet. Vi har hatt jentene med i fem ski-VM og to OL, men alt har skjedd i normalbakken. Nå er vi klare for neste steg. Vi har levert søknad om å fjerne restriksjonene om at jentene bare skal hoppe i normalbakker, sa Hofer.

Les også

Maren Lundby ble historisk etter ny seier

I helgen hopper både kvinner og menn i storbakken i Holmenkollen. Det skal bli flere slike felleshelger neste sesong. Hoppjentene skal bli et langt mer synlig produkt sammen med gutta.

Kulturminister Trine Skei Grande hilser på FIS' hoppsjef Walter Hofer under torsdagens pressekonferanse i Holmenkollen.

Grande: – Et scoop

Og når jentene flytter over i storbakken, blir det mye lettere å få dem inn på Raw Air-programmet.

– Det er helt utrolig gledelig. Jeg hadde et håp om at vi skulle få bli med snart, men at det skulle gå så fort og at vi snart er med i hele Raw Air, er over all forventning, sier Maren Lundby.

– Dette er et scoop for hoppsporten. Jeg tror dette også vil gi et kommersielt løft for skihoppingen, sa Grande.

– Veldig bra. Dette løfter jentehopp. Det gleder meg voldsomt. Vi har Maren Lundby, som kommer til å bli en viktig aktør i norsk og internasjonal hoppsport i mange år. Nå blir jentehopp en enda større del av hoppfamilien, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Les også

Maren Lundby: – Jeg tror min stjernestatus er forbigående

Det ble torsdag varslet et solid løft for kvinnehopp fra neste sesong. Her er sportssjef Clas Brede Bråthen (t.v.) og hoppkomitéleder Bente Lill Romøren i Norges Skiforbund sammen med FIS-direktørene Chika Yoshida og Walter Hofer.

Det siste løftet

Det er uklart når hoppjentene får være med i Raw Air, men man er nærmere enn noen gang.

– En glimrende mulighet til å vise at hoppsporten og norsk idrett er i front på dette området. Det er gledelig at kulturministeren tar del i dette. Dette er en glimrende mulighet for henne til å gjøre det siste løftet for jentedelen i vår sport, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Les også

Gull-Maren fløy business – må ta regningen selv

Det er liten tvil om hvor mye prestisje FIS legger i jenteløftet når Walter Hofer og renndirektørkollega Chika Yoshida begge var til stede i Holmenkollen torsdag.

Komitéleder hopp, Bente-Lill Romøren, var også på plass da hoppjentene tok et steg nærmere full likestilling i hoppbakken.

(©NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5