Sport

Havnaa får sin proffdebut

Kai Robin Havnaa proffdebuter i boksing lørdag. Det betyr mye for onkel Erling Havnå.

PROFFDEBUT: Bokseren Kai Robin Havnaa (t.v.) og onkelen Erling Havnå etter pressekonferansen i Oslo tirsdag, i forbindelse med helgens boksekamper i Danmark.
  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

Onkelen fikk 16 år for Nokas-ranet, og er ikke er fullt på frifot før i januar. Tirsdag var han ute på permisjon, og fikk lov til å følge pressekonferansen med Havnaa, Cecilia Brækhus, Tim-Robin Lihaug og Alexander Hagen.

Fire norske proffer skal for første gang ut i storstevne sammen. En begivenhet, der Brækhus skal gå proffkamp nummer 27. Erling Havnå, som skriver navnet sitt med å, har fulgt unggutten tett i mange år. Da Erling Havnås bror Magne døde for ti år siden, ble Erling Havnå superonkel.

— Det er det jeg kaller meg, sier onkelen, som håper at Kai Robin kommer frem i lyset nå.

— Det han han fortjent.

Blant de fire i Sauerlands stall

25 år gamle Havnaa har fått kontrakt med Sauerland, som er stor i bokseverdenen. Promotor Nisse Sauerland skryter av de fire nordmennene, som seriøse og hardtarbeidende.

— Jeg føler meg veldig klar for eventyret, sier unggutten, som har litt å leve opp til.

Faren ble verdensmester i 1990. Den eneste Norge har hatt på herresiden i proffsammenheng.

— Det har vært gode rapporter fra treningen i København, sier promotor Nisse Sauerland og Sauerlands siste tilskudd i stallen.

— Det blir plagsomt spennende, kommer det fra Erling Havnå, som ringer til onkelbarnet sitt tre-fire ganger i uken for å høre siste nytt.

Og han legger til:

Han har mye fra far sin.

Erling Havnå var selv kickbokser tidligere, men har de siste årene prøvd å trene for å holde seg i fysisk form. Han vil gjerne starte om igjen etter den alvorlige forbrytelsen, der han var «sleggemannen».

Nå prøver han å konsentrere seg om familiens gode bokser, og han var stolt av Havnaa som fikk mange spørsmål fra pressen.

- Jeg har virkelig tro på ham, sier 57-åringen.

Les mer om

  1. Boksing